Коментар Голови правління ВАТ "Укртелеком" щодо заяви Михайла Бродського

01.12.2005
Голова правління ВАТ "Укртелеком" Георгій Дзекон, прокоментував заяву Михайла Бродського, розповсюджену ЗМІ, щодо нібито наявності тіньових схем вимивання коштів з "Укртелекому", в зв'язку з чим падає його прибутковість і ринкова ціна.

„На жаль, Михайло Бродський некоректно інтерпретує інформацію щодо фінансових операцій товариства. Думаю, що це викликано недостатньою поінформованістю. Насправді, ВАТ „Укртелеком” є прозорою компанією, яка пройшла аудит провідних аудиторських компаній „Ернст і Янг” та КПМГ, отримала кредит у 500 млн. доларів США від Дойче Банку та Кредіт Свіс Фьорст Бостон банку без будь яких державних гарантій та застав.

Дохід підприємства за 9 місяців 2005 року збільшився на 10,6% у порівнянні з відповідним періодом минулого року, споживачам надано послуг на 5,8 млрд. грн., до бюджету та позабюджетних фондів протягом звітного періоду сплачено 1155 млн. грн., прибуток, що залишився в розпорядженні товариства, становить 469 млн. грн. У 2005 році 40% прибутку буде спрямовано на розвиток підприємства. За перше півріччя обсяг капіталовкладень компанії збільшився на 11%. Залишок коштів ВАТ "Укртелеком" на банківських рахунках складає 1,3 млрд.грн. Сплата державі дивідендів у цьому році склала 706 млн.грн. Мінорітарним акціонерам виплачено вдвічі більше дивідендів ніж у попередні періоди. Найближчим часом компанія сподівається отримати ліцензію на надання послуг мобільного зв 'язку, що значно підвищить її капіталізацію.

Сподіваюсь, що процес приватизації ВАТ „Укртелеком” не стане заручником передвиборчої кампанії."