У Кабінеті Міністрів України

22.04.2005
Кабінет Міністрів України на своєму засіданні, яке відбулось під головуванням Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, затвердив фінансові плани компаній, засновником яких є Уряд і які займають монопольне становище на внутрішньому ринку. Зокрема, урядовці затвердили фінансові плани “Укрпошти” та “Укртелекому”.

Фінансовим планом "Укртелекому" передбачається отримання прибутків на рівні 1,109 млрд. гривень. У той же час фінансовим планом "Укрпошти" не передбачається перерахування прибутків до державного бюджету: всі прибутки підприємства будуть спрямовані на підвищення заробітної плати листоношам та працівникам поштових відділень, що дозволить збільшити середню зарплату по "Укрпошті" до 500 гривень.

Як повідомила Прем’єр-міністр, Уряд ініціюватиме перед Національним банком України процес повернення державному підприємству "Укрпошта" ліцензії на здійснення операцій з обслуговування поштових переказів за межі України. За словами Ю.Тимошенко, сьогодні на українському ринку операції з обслуговування грошових переказів в Україну та за її межі здійснює лише низка іноземних компаній, найбільшою з яких є "Western Union". "Ми будемо робити все, щоб "Укрпошта" отримала право здійснювати такі ж послуги, але значно дешевше, ніж "Western Union", - зазначила Прем’єр-міністр України.

За матеріалами Урядового поталу.