У Секретариаті Президента України

29.08.2005
Секретаріат Президента України вітає спільні заяви Інтернет-асоціації України та керівників низки вітчизняних Інтернет-видань про початок акції "Чистий Інтернет". Про це повідомив заступник Державного секретаря України Маркіян Лубківський на брифінгу, що відбувся у п’ятницю.

М.Лубківський наголосив, що Секретаріат Президента зі свого боку готовий максимально приєднатись до цієї акції, надавши консультації та послуги експертів. Він підкреслив, що оголошені в акції принципи роботи Інтернет-видань є проявом запровадження високих стандартів журналістської етики у функціонуванні Інтернет-ЗМІ.

"Ми розглядаємо цю ініціативу як початок процесу адаптації українських мас-медіа до європейської практики, коли журналісти самостійно формують стандарти своєї діяльності", - сказав М.Лубківський. За його словами, враховуючи висловлену у спільній заяві занепокоєність тим, що галузь телекомунікації фактично випала зі сфери застосування Указу Президента України від 1 липня 2005 р. "Про деякі заходи щодо забезпечення державної регуляторної політики”, це питання буде найближчим часом докладно вивчено у Секретаріаті Президента і відповідно будуть прийняті і необхідні рішення.

Окрім цього Міністерству транспорту та зв'язку буде доручено вивчити питання про відповідність законодавству наказу колишнього Державного комітету зв'язку та інформатизації України від 18 липня 2002 р.

За матеріалами “ЛігаБізнесІнформ”.