"Електронна Україна"

27.12.2002
26 грудня 2002 року в Державному комітеті зв'язку та інформатизації України відбувся круглий стіл, присвячений обговоренню проекту Державної програми "Електронна Україна". В обговоренні взяли участь представники Верховної Ради України, Адміністрації Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, центральних та місцевих органів виконавчої влади, а також представники міжнародних організацій (ООН, Світового банку, Міжнародного фонду “Відродження”), українських підприємств та асоціацій.

Заступник Голови Держкомзв'язку України Олег Проживальський прокоментував основні положення Програми. За його словами, програма “Електронна Україна” – це базовий елемент національної стратегії входження України в інформаційне суспільство. “Основною метою Програми, – наголосив Олег Проживальський, – є підвищення ефективності функціонування економіки, державного управління, створення технологічних передумов для розвитку суспільства за рахунок впровадження ІКТ“.

Присутні обговорили необхідність гармонізації програми ”Електронна Україна” з програмами, що вже діють, зокрема з Національною програмою інформатизації України.

У заключному слові Олег Проживальський подякував усім за жваву дискусію та висловив впевненість, що всі пропозиції будуть враховані при подальшому розгляді та затвердженні Програми.