Президент України Леонід Кучма передав до Верховної Ради законопроект “Про ратифікацію Угоди про позику (проект "Україна – розвиток через Інтернет") між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку”.

12.12.2003

Проект “Україна – розвиток через Інтернет” складається з трьох основних компонентів. Перший – “Електронний уряд” – передбачає впровадження моделей електронної закупівлі товарів і послуг та електронного документообігу, що може значно підвищити ефективність державного управління на центральному та обласному рівнях.

У рамках компоненту “Електронний бізнес” буде створено нормативно-правову базу, яка дозволить юридично легалізувати інтерактивні операції в Україні. Ця правова база, що спирається на світову практику, відповідатиме стандартам Євросоюзу.

У рамках третього компоненту – “Електронний діалог держави та громадськості” – будуть розроблені моделі та інструменти для подальшого залучення громадськості до процесів управління через активну участь у розробці державної політики та в процесі прийняття нормативних рішень.