У рамках підготовки до Женевської фази Всесвітнього саміту з питань інформаційного суспільства у Києві за підтримки Уряду України, Національної академії наук та Програми розвитку ООН проведено форум "Інформаційно-комунікаційні технології України"

06.11.2003
За розміщеною на сайті Держкомзв'язку інформацією, 5 листопада у рамках підготовки до Женевської фази Всесвітнього саміту з питань інформаційного суспільства у Києві за підтримки Уряду України, Національної академії наук та Програми розвитку ООН (ПРООН) проведено форум "Інформаційно-комунікаційні технології України". Організатори форуму - Державний комітет зв'язку та інформатизації України, Національний підготовчий комітет із забезпечення участі України у Саміті, компанії "ЗовнішЕкспоБізнес" та "Експобюро".

Відкриваючи форум, заступник голови Держкомзв'язку Володимир Коляденко зазначив, що його мета - об'єднати зусилля уряду, громадських організацій та ділових кіл для спільного подолання проблем на шляху до інформаційного суспільства, підкреслити вагоме значення інформаційно-комунікаційних технологій для розвитку економіки.

Як наголосив у своєму виступі заступник голови Держкомзв'язку Олег Проживальський, основними напрямками державної політики з інформаційних технологій є розвиток нормативно-правової бази у сфері інформатизації, удосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення органів державної влади, розвиток національної складової мережі Інтернет та забезпечення захисту інформаційних систем, мереж і ресурсів.

На пленарному та секційних засіданнях форуму виступили Постійний представник ПРООН в Україні Даглас Гарднер, начальник Управління стратегії розвитку інформаційних ресурсів та технологій Секретаріату Кабінету Міністрів України Віктор Бондар, представники державних органів, громадських організацій, науковці.