У Всесвітній день пошти в генеральній дирекції Укрпошти відбувся "круглий стіл" "Роль пошти в розбудові інформаційного суспільства"

13.10.2003
У Всесвітній день пошти, 9 жовтня, в генеральній дирекції Укрпошти відбувся "круглий стіл" "Роль пошти в розбудові інформаційного суспільства" за участю представників уряду, центральних органів виконавчої влади, ділових партнерів Укрпошти, представників банківських, бізнесових, освітянських і наукових кіл.

Як зазначив заступник голови Держкомзв'язку Володимир Коляденко, велика роль у розбудові інформаційного суспільства належить саме поштовому зв'язку. Він також повідомив, що наближається до завершення розробка Концепції розвитку поштового зв'язку до 2010 року.

"Укрпошта активно працює щодо використання інформаційних ресурсів", - зазначив у своїй доповіді перший заступник генерального директора, директор з питань технічної політики та капітального будівництва УДППЗ "Укрпошта", кандидат технічних наук Володимир Мороз. Впровадження новітніх інформаційних технологій та надання на їх основі сучасних послуг - один з основних напрямків технічного розвитку Укрпошти. Підприємство одним з перших в Україні створило власну корпоративну мережу, розширюється перелік управлінських завдань, охоплених системами автоматизованого управління, діє корпоративний Інтернет-портал, який об'єднує інформаційні ресурси філій підприємства. Реалізується програма впровадження єдиної системи обробки та узагальнення обліково-економічної інформації господарської діяльності УДППЗ "Укрпошта". Активно розвиваються послуги електронної пошти, електронного переказу, гібридної пошти, послуги Інтернет-пунктів на пошті. Одним з важливих проектів є впровадження системи міжнародних електронних переказів. Введено у промислову експлуатацію Систему діагностичного контролю за проходженням письмової кореспонденції з застосуванням сучасних методів контролю на основі чіп-карток.

Про впровадження новітніх технологій йшлося у виступах директора Київської дирекції Укрпошти Сергія Скляренка, професора Харківського національного університету радіоелектроніки Віктора Кузьменка, начальника відділу Українського науково-дослідного інституту зв'язку Анатолія Дьякова. З інформаційними технологіями поштового зв'язку ознайомили присутніх представники Центру інформаційних технологій Укрпошти, корпорації "Інком" та ЗАТ "Софтлайн".