13.10.2003
Комітет Верховної Ради України з питань будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства і зв'язку підтримав ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про співробітництво у галузі технічного захисту інформації.

Причиною розробки та укладання цієї Угоди є неврегульованість відносин у галузі захисту конфіденційної інформації та/або інформації обмеженого доступу за допомогою інженерно-технічних заходів. Реалізація Угоди створить умови для запобігання витоку інформації технічними каналами, несанкціонованому доступу до неї, порушенню її цілісності або блокуванню, що може завдати значної шкоди інтересам обох держав.

Участь в Угоді дасть можливість оптимізувати правовий механізм забезпечення технічного захисту інформації обмеженого доступу, а також сприятиме гармонізації національних систем стандартизації, метрології, сертифікації, ліцензування і страхування країн у частині технічного захисту інформації. Окрім цього, реалізація угоди спрямована на формування єдиної термінології, розвиток всебічного взаємовигідного співробітництва у цій галузі.

Прийняття проекту закону не обумовлює зміну діючих чи ухвалення нових законів України і відтак не потребує додаткового фінансування з Державного бюджету.