Президент України Леонід Кучма підписав Указ "Про заходи щодо підвищення ефективності зовнішньополітичної діяльності держави"

03.12.2003
З метою підвищення ефективності реалізації державної політики у сфері зовнішніх відносин, забезпечення цілісності та узгодженості зовнішньополітичного курсу України та відповідно до пункту 3 частини першої статті 106 Конституції України Президент України Леонід Кучма підписав 29 листопада Указ №1387/2003 "Про заходи щодо підвищення ефективності зовнішньополітичної діяльності держави".

Згідно з Указом, Кабінету Міністрів України доручено вжити додаткових заходів стосовно виконання органами виконавчої влади зобов'язань за міжнародними договорами України, а також актів та доручень Президента України щодо здійснення зовнішньополітичної діяльності держави.

Забезпечення реалізації державної політики у сфері зовнішніх відносин України, зокрема, передбачає розширення політичних, економічних, науково-технічних та інших зв'язків України з іноземними державами і міжнародними організаціями, досягнення цілей європейської та євроатлантичної інтеграції України, формування і підтримки позитивного міжнародного іміджу України тощо.

Інформація з офіційного сайту Державного комітету зв'язку та інформатизації України.