Минулого тижня в Пекіні проходило Восьме засідання Міжурядової українсько-китайської комісії з питань торгівельно-економічного співробітництва.

20.10.2003
Минулого тижня в Пекіні (КНР) проходило Восьме засідання Міжурядової українсько-китайської комісії з питань торгівельно-економічного співробітництва. Українську делегацію очолював голова української частини комісії, Віце-прем'єр-міністр України Дмитро Табачник.

Про можливість співпраці у галузі телекомунікацій йшлося під час зустрічі віце-прем'єр-міністра України з керівництвом однієї з найбільших у Китаї телекомунікаційної компанії ZTE (Shenzhen Zhongxing Telecom, Ltd.), яка у 2001 p. відкрила представництво у Києві. Лише торік компанією було продано оптичних пристроїв зв'язку, пристроїв передачі даних, мобільних систем зв'язку, серверів доступу, комутаторів та систем телекомунікаційної продукції у більш ніж 40 країнах на суму 1,33 млрд. дол.

Серед найбільш перспективних напрямків, що становлять взаємний інтерес, на думку Д.Табачника - науково-технічна сфера, зокрема, в рамках створеного українсько-китайського високотехнологічного технопарку в м. Цзінань, співпраця в галузі телекомунікацій через створення спільних підприємств з виробництва телекомунікаційного обладнання тощо.

З 16 по 18 жовтня у китайській провінції Шаньдун на території технопарку в м.Цзінань в рамках Дня науки і техніки України в КНР пройшла виставка досягнень української науки і техніки.
Свої експонати презентували понад сорок вищих навчальних закладів і наукових організацій Києва, Харкова, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Львова, Херсона та інших міст України.