У рамках виставки "ІТ-ЕКСПО-2003" відбулась Друга всеукраїнська конференція "Розвиток інтернет-індустрії в Україні".

20.10.2003
У рамках виставки "ІТ-ЕКСПО-2003" відбулась Друга всеукраїнська конференція "Розвиток інтернет-індустрії в Україні", у якій від Держкомзв'язку України взяв участь Начальник Управління інфраструктури інформатизації та розвитку інтернету Комітету Олександр Нестеренко. Програма конференції охоплювала питання стану і перспектив розвитку інтернету в Україні, проблем електронного бізнесу, моніторингу веб-ресурсів, пошукових систем України, захисту прав споживачів у інтернеті, створення інформаційних порталів та реклами брендів в інтернеті.

Виступаючи з доповіддю "Стан і перспективи розвитку інтернету в Україні", О.Нестеренко навів цікаві статистичні дані. Так, регіональний розподіл аудиторії українського сегменту мережі інтернет виглядає таким чином: Київ - 66,06%, Одеса - 8,49%, Дніпропетровськ - 7,04%, Донецьк - 4,53%. 60% населення користуються інтернетом з робочих місць, 40% - з дому та інших місць.

Серед користувачів інтернету 61% чоловіків та 39% - жінок. У віковій градації 43% користувачів інтернету - віком 25-39 років, 32% - віком 14-24 роки, 25% -старші 40 років. 75% користувачів інтернету - працююче населення, 15% - студенти. 30-40% користувачів - корпоративні клієнти, 20% - працівники державних установ, 18% - представники малих та середніх підприємств, 22-30% - інші категорії. 79% користувачів інтернету - люди із закінченою освітою. 82% веб-сайтів українського сегменту мережі інтернету - російськомовні, 14% - українською мовою, 4% — двомовні.

До інтернету підключено близько 2 тис. шкіл України (10%).