Відбулась пряма урядова телефонна лінія "Проблеми економічної реформи", в якій взяв участь заступник Голови Державного комітету зв'язку та інформатизації України Олег Проживальський

23.10.2003
Задачі і здобутки галузі зв'язку України, проблеми інформатизації - про це йшлося під час прямої урядової телефонної лінії "Проблеми економічної реформи", в якій взяв участь заступник Голови Державного комітету зв'язку та інформатизації України Олег Проживальський.

Він повідомив, що оператори телефонного зв'язку в Україні за три квартали поточного року ввели в дію АТС із загальним обсягом 433,4 тис. номерів. Обсяг введеної номерної ємності на цей період перевищує аналогічний торішній показник на 51,8%.

У 2004 році ВАТ "Укртелеком" планує ввести цифрове комутаційне обладнання загальною ємністю 235 тис. номерів. Цифрові АТС номерною ємністю 200 тис. номерів будуть направлені на заміну застарілих аналогових АТС, 35 тис. номерів - на задоволення заявок черговиків.

О.Проживальський підкреслив, що цього року планується введення АТС загальним обсягом на 800 тис. номерів, як і було заплановано раніше. Зокрема, Укртелеком свої зобов'язання з введення номерної ємності виконує.

Щодо реалізації Національної програми інформатизації Олег Проживальський повідомив, що наявні web-ресурси Уряду України, обласних, районних держадміністрацій незабаром будуть інтегровані завдяки пілотному проекту, який нині впроваджується. Створюється також система електронного документообігу, яка на першому етапі об'єднає мережу вказаних установ у Києві, а потім і по всій Україні. Програма "Електронна Україна" вже двічі узгоджувалася з міністерствами та відомствами і зараз перебуває на розгляді в Кабінеті Міністрів. Наступним кроком стане широке обговорення програми з громадськістю під час серії "круглих столів".

Олег Проживальський зауважив, що мережа доступу до Інтернету, створена Укртелекомом спільно з регіональними провайдерами, дозволить зменшити вартість послуг і збільшити кількість користувачів Інтернетом. За приблизними підрахунками, нині постійний доступ до Мережі мають 7% населення України.

На сьогодні загальний обсяг коштів, які планується спрямувати з Державного бюджету на реалізацію проектів з інформатизації в 2004 році, становить понад 300 млн. грн. Ці кошти використовуватимуться на реалізацію проектів з інформатизації відомств і органів влади різного рівня, комп'ютеризації шкіл тощо.