Робочий тиждень Держкомзв'язку традиційно розпочався з оперативної наради, яку проводив Голова Комітету Олег Яценко.

21.10.2003

Насамперед Олег Яценко відзначив активну участь Адміністрації зв'язку України у міжнародних заходах, які проходили на минулому тижні. Зокрема, він підкреслив високий рівень підготовки до 30-го засідання Ради глав адміністрацій зв'язку (A3) Регіональної співдружності в галузі зв'язку (РСЗ), що відбулося 10 жовтня 2003 року у Кишиневі (Республіка Молдова).

Високої оцінки дістали і фахівці ВАТ "Укртелеком" та ЗАТ "Утел", які презентували на Всесвітній виставці "ITU Telecom World, 2003" спільний стенд, на якому були продемонстровані можливості та стратегія розвитку сучасних телекомунікаційних послуг компаній. Особливу увагу на стенді було приділено питанню інтеграції України у світовий інформаційний простір.

Другим пунктом порядку денного був стан готовності нової версії Веб-сайту Держкомзв'язку України до введення в постійну експлуатацію. Про це доповіла Відповідальний за інформаційне супроводження Веб-сайту, радник Голови Ірина Поліщук.. Зважаючи на те, що нова версія сайту Держкомзв'язку України готова до введення у постійну експлуатацію було прийнято рішення про підготовку відповідного наказу.

На нараді також було визначено плани на поточний тиждень та заслухано інформацію про стан виконання нормативно-правових актів, доручень Президента України, Верховної Ради України, звернень та запитів народних депутатів, протокольних доручень та службових документів, що знаходяться на контролі. За підсумками апаратної наради було прийнято відповідні протокольні доручення.

3аступник Голови Держкомзв'язку України Володимир Коляденко 17 жовтня провів позачергове засідання Редакційно-художньої ради з питань видання поштових марок, маркованих конвертів і карток в Україні.

Українська пошта з нагоди 70-ї річниці голодомору в Україні здійснить випуск марки "Голодомор 1932-1933 pp.". Члени редакційно-художньої ради попередньо обговорили 4 варіанти ескізів такої поштової мініатюри.

Редакційно-художня рада ухвалила також виготовити у 2004 р. блок з 4-х марок серії "Скарби музеїв України" з зображенням гетьманських клейнодів та особистих речей Богдана Хмельницького, поштовий маркований конверт, присвячений 130-річчю від дня народження всесвітньо відомого художника, вченого й мислителя Миколи Реріха та 100-річчю від дня народження художника й громадського діяча Святослава Реріха, поштову марку з нагоди 125-річчя від дня народження Симона Петлюри.

Голова редакційно-художньої ради Володимир Коляденко повідомив, що Держкомзв'язку ініціює створення музею художньої марки. Вочевидь, це буде перший в СНД музей із сучасними засобами демонстрації марок.