23.12.2003
Комітет Верховної Ради України з питань Європейської інтеграції рекомендує парламенту ратифікувати Угоду про позику (проект "Україна – розвиток через Інтернет") між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Ратифікація цієї угоди дасть змогу одержати Україні позику в розмірі 5 млн. доларів США для реалізації зазначеного проекту.

На засіданні зазначалося, що проект передбачає запровадження сучасних Інтернет-технологій та електронних комунікацій у державному управлінні, приватному секторі, налагодження обміну інформацією між представниками органів державної влади і громадськості, залучення додаткових фінансових ресурсів для розвитку інформаційних технологій в Україні.

Цей проект, наголосили члени Комітету, є складовою стратегії допомоги Україні Світовим банком, а також частиною Національної програми інформатизації України.

Рішення про виділення цієї позики було схвалено Радою директорів МБРР 29 квітня 2003 року, початок реалізації проекту заплановано на січень 2004 року.

Інформація з офіційного сайту Державного комітету зв'язку та інформатизації України.