У рамках реалізації програми Центру підвищення кваліфікації Міжнародного Союзу Електрозв'язку для країн Європи і СНД у Києві відкрито Навчальний центр

29.10.2003
28 жовтня у рамках реалізації програми Центру підвищення кваліфікації Міжнародного Союзу Електрозв'язку (МСЕ) для країн Європи і СНД у Києві відкрито Навчальний центр. Його створено на базі Українського державного Центру радіочастот та нагляду за зв’язком (Центр «Укрчастотнагляд»).

У Навчальному центрі готуватимуть кваліфіковані кадри з урахуванням вимог мережі регіональних центрів підвищення кваліфікації МСЕ.

Основними завданнями Навчального центру є:

• надання послуг з підвищення кваліфікації керівних працівників і фахівців державних і комерційних організацій України, країн Європи і СНД за узгодженими з МСЕ програмами навчання;
• надання послуг з підвищення кваліфікації працівників Центру “Укрчастотнагляд” та інших державних та комерційних організацій України, які мають потребу в спеціалістах з управління частотним ресурсом;
• виконання в межах повноважень, визначених МСЕ, функцій координування програм навчання, досліджень, збору та обробки інформації з питань розвитку зв'язку в Європі й СНД.

Для діяльності Навчального центру в Украчастотнагляді створено відділ підвищення кваліфікації, комп'ютерний навчальний клас, ведуться роботи з розгортання локальної і глобальної мереж для дистанційного навчання.

В урочистому відкритті Центру взяли участь: Голова Держкомзв’язку Олег Яценко, його заступник Володимир Коляденко, консультант Міжнародного союзу електрозв’язку Альберт Налбандян, перший заступник міністра науки і освіти Андрій Гуржій, представники інших зацікавлених міністерств і відомств.

Для довідки:

У світі створено п'ять Центрів підвищення кваліфікації:
для Західної і Центральної Африки (головний вузол у м. Дакар, Сенегал), для Східної і Південної Африки (головний вузол у м. Найробі, Кенія), для Азіатсько-Тихоокеанського регіону (головний вузол у м. Бангкок, Таїланд), для Америки (головний вузол у м. Кордова, Аргентина) та для Арабського регіону (головні вузли в м. Дамаск, Сирія, м. Каїр, Єгипет, м. Амман, Йорданія та м. Туніс, Туніс). Нині Бюро розвитку електрозв'язку МСЕ розпочало роботу з реалізації шостого подібного проекту - створення Регіонального центру підвищення кваліфікації для країн Європи й СНД та його російськомовного відділення (країни СНД).

Передбачається, що в майбутньому всі шість Центрів утворять єдину всесвітню навчальну мережу під егідою МСЕ.