22.12.2003
У Києві відбулася зустріч Прем`єр-міністра України Віктора Януковича з головою ради директорів холдингу “Чукурова Груп” (Туреччина) Мехметом Еміном Карамехметом. Під час зустрічі було оголошено про що намір турецької компанії вийти на ринок телекомунікацій України та її готовність вкласти в українську галузь зв`язку в рамках проекту Turkcell-DCC понад 400 млн. доларів. Спільний проект передбачає будівництво національної мережі стільникового зв`язку стандарту GSM турецькою компанією Turkcell та українською компанією DCC.

На зустрічі М.Е.Карамехмет підкреслив, що завдяки значним успіхам у сфері економіки Україна стала привабливою для вкладання інвестицій. Сторони обговорили також питання проведення у квітні наступного року засідання спільної міжурядової українсько-турецької комісії зі співробітництва, а також окремі аспекти партнерства в інших сферах.

На сьогодні “Чукурова Груп”, активи якої становлять близько 20 млрд. доларів, є однією з найбільших у Туреччині фінансово-промислових груп. До її складу входить 96 компаній з загальною кількістю співробітників 32 тис. У сфері інтересів компанії - банківські та фінансові послуги, телекомунікації, будівництво, виробництво автомобілів, засоби масової інформації.

Інформація з офіційного сайту Державного комітету зв'язку та інформатизації України.