Президент України підписав низку документів, що стосуються європейської інтеграції України у 2004-2007 роках.

05.12.2003
Президент України Леонід Кучма як Голова Державної ради з питань європейської та євроатлантичної інтеграції підписав низку документів – Рішення про Державну програму підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2004–2007 роки, Державну програму інформування громадськості з питань європейської інтеграції України на 2004–2007 роки та Державну програму інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2004–2007 роки.

Метою Державної програми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2004–2007 роки є забезпечення потреб органів державної влади та органів місцевого самоврядування у фахівцях з високим рівнем професіоналізму, здатних компетентно і відповідально, на державному, регіональному та місцевому рівнях виконувати завдання щодо реалізації стратегії інтеграції України до ЄС та НАТО.

Державна програма інформування громадськості з питань європейської інтеграції України на 2004–2007 роки покликана активізувати об'єктивне інформування суспільства щодо реалізації євроінтеграційної політики України, а також забезпечити широку підтримку громадськістю державної політики у сфері європейської інтеграції. У рамках виконання цієї Програми органи виконавчої влади повинні, зокрема, розміщувати та регулярно оновлювати інформацію відповідних рубрик на своїх веб-сайтах, проводити за участю громадськості конференції, семінари, "круглі столи" та інші заходи з окремих актуальних питань співробітництва України та ЄС тощо.

Державна програма інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2004–2007 роки спрямована на підвищення рівня інформованості громадян про євроатлантичні інтеграційні процеси, НАТО, його розвиток, умови членства України в цій організації, напрями, стан та перспективи співробітництва України з НАТО.

Для забезпечення організації виконання вищезгаданих Програм Кабінет Міністрів України має створити відповідні міжвідомчі групи.

Інформація з офіційного сайту Державного комітету зв'язку та інформатизації України.