Глава Уряду України провів зустріч із віце-президентом Світового банку по регіону Європи та Середньої Азії, на якій обговорювався стан і перспективи подальшого співробітництва між Україною та Світовим банком

10.11.2003
Глава Уряду України Віктор Янукович провів зустріч із віце-президентом Світового банку по регіону Європи та Середньої Азії Шігео Катцу, на якій обговорювався стан і перспективи подальшого співробітництва між Україною та Світовим банком.

В.Янукович наголосив, що співробітництво між Україною і Світовим банком постійно розвивається і досягло такого етапу, коли спільно визначаються пріоритетні цілі розвитку та існує рішуча налаштованість на їх практичне втілення.

Прем'єр-міністр України також відзначив позитивні результати впровадження чинної Стратегії допомоги Світового банку Україні, розрахованої на 2001-2003 роки. Головними успіхами, на думку В.Януковича, є застосування програмного підходу у рамках цієї Стратегії та орієнтація на досягнення конкретних результатів.

На думку глави Уряду, нині сформовано вагомий проектний портфель Світового банку в Україні, який є достатньо різноманітним і охоплює важливі сфери економіки.

Зокрема, нещодавно у Києві було підписано кредитну угоду про фінансування Світовим банком проекту "Україна - розвиток через Інтернет". Його метою є підтримка уряду України у підвищенні ефективності процесу прийняття рішень, стимулювання розвитку приватного сектора та зміцнення громадянського суспільства у державі шляхом впровадження новітніх моделей інформаційно-комунікаційних технологій.

Уряд України ухвалив Постанову №1729 "Про присвоєння рангів державним службовцям". Відповідно до статті 26 Закону України "Про державну службу" Кабінет Міністрів постановив присвоїти третій ранг державного службовця заступнику Голови Державного комітету зв'язку та інформатизації Володимиру Коляденку, четвертий ранг державного службовця - заступнику Голови Держкомзв'язку Андрію Омельченку.