Уряд України Постановою затвердив Програму створення Єдиної державної інформаційної системи у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів

16.12.2003
Уряд України Постановою № 1896 затвердив Програму створення Єдиної державної інформаційної системи у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом і фінансуванню тероризму на період до 2005 року та Положення про цю систему.

Єдина інформаційна система – сукупність нормативно-правових, організаційно-розпорядчих, програмно-технічних та телекомунікаційних засобів, що мають забезпечити збирання, оброблення, накопичення, аналіз та зберігання інформації у сфері запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. Система передбачає двосторонні інформаційно-телекомунікаційні зв’язки між державними органами, передачу інформації між ними, оперативне інформування; здійснення електронного документообігу.

Серед основних суб’єктів Єдиної інформаційної системи – Держфінмоніторинг, Національний банк України, СБУ, МВС, Мін’юст, Мінекономіки, Мінфін, Державна податкова адміністрація, Держкомзв’язку України та інші органи державної влади.

Згідно з Програмою створення Єдиної інформаційної системи, Держкомзв’язку України разом з іншими органами виконавчої влади впродовж січня–грудня 2004 р. візьме участь у розробленні проекту функціональних підсистем вищезгаданої системи.

Інформація з офіційного сайту Державного комітету зв'язку та інформатизації України.