10.12.2003
10 грудня у Женеві (Швейцарія) відкривається перший етап Всесвітньої зустрічі на вищому рівні з питань інформаційного суспільства. У форумі беруть участь делегації з 180 країн світу, представники неурядових організацій та приватного сектору.
Делегацію України очолює Голова Державного комітету зв’язку та інформатизації Олег Яценко.

Під час зустрічі буде обговорена роль урядів, приватного сектору та громадянського суспільства в процесі впровадження інформаційно-комунікаційних технологій. Будуть також розглянуті питання створення умов для розвитку людських ресурсів, освіти, рівного доступу до інформації, забезпечення інформаційної безпеки.

Україна у ході підготовки до Всесвітньої зустрічі висунула низку ініціатив стосовно впровадження нової міжнародної системи інформаційної безпеки, доступності ліцензійного програмного забезпечення, використання поштового зв’язку як одного з інструментів створення інформаційного суспільства.
Учасники зустрічі мають намір ухвалити низку важливих документів, серед яких Декларація принципів та План дій.

Інформація з офіційного сайту Державного комітету зв'язку та інформатизації України.