25.12.2003
Як засвідчили дослідження, проведені агентством ЮС, Данія виявилась найпідготовленішою країною в Європі щодо надання урядом своїх послуг у режимі он-лайн, а також у бажанні громадськості користуватися даними послугами. "Електронна готовність" Швеції та Фінляндії теж висока.

Що стосується Великої Британії, то програма з надання послуг уряду в он-лайні для всіх бажаючих до 2005 року була схвалена на спеціальній нараді в Лондоні, в якій взяли участь представники уряду і керівники галузі інформаційних технологій. Учасники зустрічі відзначали, що у сфері "електронного урядування" ще багато невирішених завдань.

А поки що європейські країни не в змозі виконати план, розроблений у рамках ініціативи eEurope Action з надання всіх послуг он-лайн, і реалізація програми e-government стає ключовим моментом у стратегії модернізації урядів.

Інформація з офіційного сайту Державного комітету зв'язку та інформатизації України.