22.10.2003
20 жовтня працювала позачергова телефонна "гаряча лінія" Державного комітету зв'язку та інформатизації України з питань участі громадян у процесі формування та реалізації державної політики у галузі зв'язку та сфері інформатизації. На запитання громадян щодо проекту Постанови Кабінету Міністрів України "Про забезпечення участі громадян у процесі формування та реалізації державної політики центральними та місцевими органами виконавчої влади" відповідав начальник управління координації діяльності операторів зв'язку та ліцензування Держкомзв'язку Володимир Звєрєв.

Як зазначалося, така політика співпраці "громадянин - уряд" сприятиме залученню громадськості до прийняття рішень. Важливою складовою у цьому процесі стане створення при Кабінеті Міністрів України Консультативної Ради з питань дослідження громадської думки.

Питання і пропозиції громадян стосувалися різних проблем - взаємодії операторів, видачі номерного ресурсу, недоліків нормативно-правової бази тощо. Не обминули громадяни і питання IP-телефонії. За словами В.Звєрєва, нині у процесі розробки перебувають відповідні ліцензійні умови. Прийнято рішення, що 9 операторів, які мають ліцензію на міжнародний зв'язок, за погодженням з Держкомзв'язку, фактично можуть надавати послуги ІР-телефонії.