Затверджено новий Колективний договір Укртелекому на 2006-2011 роки

04.07.2006
У 2001 році ВАТ “Укртелеком” показав приклад побудови цивілізованих стосунків між керівництвом та працівниками компанії, одним з перших українських підприємств, уклавши колективний договір терміном на п’ять років. Протягом цього періоду документ чітко регламентував виробничі та соціально-економічні взаємовідносини у трудовому колективі. Договір став нормативною базою для оплати та стимулювання праці, соціального захисту працівників, забезпечення відповідного рівня охорони та безпечних умов роботи. Сьогодні можна стверджувати, що керівництвом компанії виконано всі пункти договору, про що свідчать постійне зростання заробітньої платні та забезпечення соціальних пільг.

Рівень заробітньої плати в Укртелекомі вище середнього по народному господарству України на 36%. За час дії першого Колективного договору, компанія надала соціальних пільг на загальну суму 416 мільйонів гривень, в середньому - 615 гривень на одного працівника.

Виважено підійшла компанія й до гострих питань кадрової кваліфікації працівників. З метою перепрофілювання неефективних робочих місць та забезпечення зайнятості працівників у філіях Товариства за 5 років було створено майже 14 тисяч нових робочих місць. Такий комплексний підхід до забезпечення потреб працівників, сприяв формуванню та зміцненню корпоративного духу, зацікавленості кожного “телекомівця” в успіхах компанії.

Новий Колективний договір також максимально враховує інтереси кожного, хто працює у Товаристві. У редакції нового Колективного договору на 2006-2011 роки враховано всі зміни, які відбувалися у діяльності компанії за попередні п’ять років. Концептуальною відмінністю стала відсутність спеціальних додатків по філіям – це єдиний Колективний договір для всіх без винятку працівників компанії. В цілому, основні пункти документу спрямовані на забезпечення розвитку компанії, поліпшенню умов праці та передбачають низку соціальних пільг.

Колективний договір складено відповідно до Закону України “Про колективні договори та угоди”, Генеральної угоди між Кабінетом міністрів України та Конфедерацією працівників України, Угоди між Міністерством транспорту та зв’язку України і Профспілкою працівників зв’язку України, які забезпечують соціальні гарантії на державному та галузевому рівні.

Норми Колективного договору поширюються на всіх працівників Товариства, незалежно від їх членства в профспілкових органах і є обов’язковими як для адміністрації, так і для співробітників ВАТ “Укртелеком”.

"У новому Колективному договорі закладено основи трудових відносин в компанії, його виконання дозволить досягнути стратегічної мети – створення сучасної телекомунікаційної компанії з оптимальною інфраструктурою і сучасним управлінням", - вважає Голова Правління ВАТ "Укртелеком" Георгій Дзекон.