Укртелеком та Інтел підписали меморандум про взаєморозуміння

03.05.2006
Укртелеком та Інтел підписали меморандум про взаєморозуміння
У рамках візиту у Київ, Крістіан Моралес (Christian Morales), віце-президент підрозділу Sales and Marketing Group і генеральний менеджер корпорації Intel в регіоні ЕМЕА (включає країни Європи, Близького Сходу та Африки), зустрівся з Головою Правління ВАТ «Укртелеком» Георгієм Дзеконом. Під час робочої зустрічі досягнуто низку домовленостей, які обидві сторони висловили згоду закріпити шляхом підписання офіційного документу. У результаті, між корпорацією Intel та провідним національним оператором електрозв’язку України ВАТ «Укртелеком» підписано меморандум про взаєморозуміння, основною метою якого є всебічне сприяння розвитку сучасних інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) в Україні. Документ передбачає впровадження ІКТ у всіх сферах суспільного життя, діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування як одного з пріоритетних напрямків державної політики. Таким чином зроблено ще один важливий крок у напрямку розвитку інформаційного суспільства в Україні.

У досягнутій угоді відображена зацікавленість сторін у розширенні співробітництва з питань розвитку ІКТ в Україні, а також можливість надання взаємної технічної та організаційної підтримки при підготовці і реалізації спільних програм та пілотних проектів у цій сфері. Спільний інтерес до такого співробітництва зрозумілий, адже ВАТ «Укртелеком» є великим корпоративним користувачем ІКТ, які використовуються як для автоматизації і оптимізації внутрішніх бізнес-проектів, так і для розширення спектру і підвищення якості послуг, що надаються, а корпорація Intel є провідним світовим виробником інноваційних напівпровідникових компонентів, а також розробником сучасних платформ, технологій, архітектур і рішень, які є цікавими для діяльності «Укртелекому».

Укртелеком та Інтел підписали меморандум про взаєморозумінняГеоргій Дзекон і Крістіан Моралес

ВАТ «Укртелеком» і корпорація Intel домовилися сприяти:
створенню консультативних органів і робочих груп за участю уповноважених представників сторін, які розроблятимуть консолідовані пропозиції стосовно програм розвитку ІКТ в Україні, що забезпечить підтримку ініціатив уряду країни, спрямованих на розвиток інформаційного суспільства;

розробці та впровадженню програм і пілотних проектів, спрямованих на забезпечення доступних для населення якісних електронних (комунікаційних) послуг за умови одночасного забезпечення доступу більшості населення України до цих послуг, в першу чергу особистого (а саме, персональний комп’ютер (ПК) та Інтернет). Зокрема, мова йде про розробку, підтримку та спільну реалізацію загальноукраїнської програми.
У рамках цього проекту, учасники планують представити на ринку цілісну пропозицію придбання ПК з одночасним широкосмуговим підключенням до мережі Інтернет від ВАТ «Укртелеком» під торговою маркою «ОГО!». Реалізація програми розпочнеться у третьому кварталі 2006 року, до цього часу до проекту приєднаються банківські установи для забезпечення кредитних ліній та виробники персональних комп’ютерів. Однією з суттєвих переваг програми є принцип «єдиного вікна» - споживач зможе в одній точці продажу придбати ПК з одночасним підключенням до Інтернет та отримати кредит (за необхідності). В якості «єдиного вікна» будуть використані сервісні центри Укртелеком (близько 2000 відділень «Телекомсервіс» по всій країні). Споживачам буде запропоновано три-чотири конфігурації ПК, за доступними цінами, відповідно з різними для кожної конфігурації тарифними планами на послугу «ОГО!» від ВАТ «Укртелеком».

Крім цього, сторони досягли згоди про можливість участі в спільних маркетингових програмах, спрямованих на впровадження сучасних ІКТ і засобів зв’язку на ринку України.

«Корпорація Intel має великий досвід роботи з провідними телекомунікаційними компаніями в усьому світі в галузі реалізації проектів з використанням передових ІКТ, тому ми дуже раді досягнутому взаєморозумінню з «Укртелекомом» ще й тому, що тепер зможемо поділитися нашими знаннями з провідним національним оператором послуг зв’язку України. Досягнута угода є важливим кроком у напрямку розвитку інформаційного суспільства в Україні і розширення можливостей доступу для населення країни до сучасних цифрових технологій, а також інформаційним ресурсам та електронним послугам, що надаються через Інтернет. Місією корпорації Intel є розробка технологій і реалізація ініціатив, спрямованих на постійне підвищення якості життя людей і удосконалення методів їх роботи”, - зазначив Крістіан Моралес.

«Для Укртелекому однією з стратегічних цілей є подальше розширення спектру та підвищення якості наших послуг для всіх категорій споживачів – від корпоративних клієнтів до фізичних осіб. Я впевнений, що для динамічного розвитку компанії, який дозволить забезпечити високий рівень послуг, потрібно використовувати передові телекомунікаційні розробки і сучасні технології. Тому співробітництво з корпорацією Intel – цілком закономірний крок, який вже незабаром принесе конкретні результати. Переконаний, що наша співпраця – це приклад цивілізованих відносин між лідерами ринку, який прискорить процес розвитку ІКТ в нашому суспільстві. Що, безумовно, позитивно впливатиме на загальний рівень життя в країні.» - вважає Георгій Дзекон.

Також, відповідно до досягнутої угоди, з боку корпорації Intel зусиллями її фахівців забезпечуватиметься інформування і консультаційна підтримка ВАТ «Укртелеком» стосовно планів випуску продукції і технологічних розробок Intel. Пропонується надання консультацій та необхідної підтримки з питань визначення перспективних інформаційно-комунікаційних платформ, що відповідають вимогам «Укртелекому», а також в процесі пошуку оптимальних програмно-апаратних рішень для поточних і перспективних завдань розвитку компанії. Фахівцям «Укртелекому» буде надана можливість проведення безпосереднього тестування на практиці перспективних архітектур і платформ Intel. Крім того, буде забезпечено доступ до інформації про успішно реалізовані проекти з використанням архітектур і платформ Intel, а також до методологічних розробок відповідних підрозділів корпорації Intel, в галузі вирішення найбільш поширених проблем, що виникають у великих корпоративних замовників під час експлуатації і впровадження інформаційних технологій.

Послуга «ОГО!» від Укртелекому!

Високошвидкісне постійне ADSL-підключення до Інтернет по існуючій телефонній лінії, ВАТ “Укртелеком” надає під торговою маркою «ОГО!». Це найбільш популярний та економічний пакет пропозицій у сегменті широкосмугового доступу до Інтернет. За півроку існування на ринку, послугою «ОГО!» скористалися вже 25 тисяч клієнтів, проте динаміка зростання підключень, дозволяє розраховувати до 100 тисяч споживачів до кінця року. Сьогодні послуга «ОГО!» надається у 450 населених пунктах - усіх обласних та переважній більшості районних центрів України, у багатьох маленьких містах та селах. До кінця року їх кількість перевищить 600. Загалом, потужна та розвинена інфраструктура ВАТ «Укртелеком» дозволяє зробити послугу «ОГО!» доступною практично в усіх населених пунктах країни.

Серед ключових переваг послуги “ОГО!”:
комфортна швидкість ;

вільна телефонна лінія;

приємні ціни та ніякої передоплати;

необмежений трафік.

Послуга «ОГО!» базується на технології ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line). ADSL – це нова технологія, яка дозволяє організувати постійно діючий високошвидкісний доступ до Інтернет по існуючій телефонній лінії. При користуванні Інтернет телефонна лінія залишається вільною, і споживач може одночасно працювати в Інтернет та розмовляти по телефону. Причому, якість кожної з послуг залишається неодмінно високою, оскільки вони жодним чином не впливають одна на одну.

Всі подробиці на сайті Мій Укртелеком.

Для довідки

Відкрите акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, що надає свої послуги більш ніж 10 мільйонам абонентів.

ВАТ «Укртелеком» надає найбільший набір послуг фіксованого зв’язку на усій території України і має понад 2000 пунктів продажу послуг.

Ми обслуговуємо наших абонентів 24 години 7 днів на тиждень.

Серед послуг Товариства, як традиційні телефонні послуги (місцеві, міжміські, міжнародні), так і найновіші послуги з використанням сучасних технологій - хDSL, VPN, VPLS, VoIP, відео-конференції, послуги контакт-центру тощо. Всі послуги надаються на базі власної інфраструктури магістральної оптичної мережі на базі DWDM і розвинутої мережі доступу.