У першому півріччі понад 2,2 тисяч мешканців сіл та селищ Одеської області отримали можливість доступу до безлімітного інтернету від Укртелекому

06.07.2015

ukrtelecom_logotype1.jpg

У першому півріччі Одеська область стала одним з лідерів розширення географії покриття широкосмугового інтернету від Укртелекому в сільській місцевості. Майже кожне десяте село, під’єднане Укртелекомом до всесвітньої мережі в 2015 році, розташоване на Одещині.

За перші шість місяців безлімітний інтернет від Укртелекому з’явився у 16 селах та селищах Одеської області: Главані, Новоселівка, Козацьке, Троїцьке, Градениці, Делень, Концеба, Соболівка, Слободка, Борщі, Новопетрівка, Вигода, Ларжанка, Нова Некрасівка, Цебрикове, Новоборисівка. Завдяки цьому можливість доступу до цифрового світу отримали понад 2200 приватних осіб, підприємців та закладів у сільській місцевості.

«Коли вперше з’явилася інформація, що в нашому селі можна організувати повноцінний широкосмуговий доступ до інтернету, наше підприємство докладало усіх зусиль, щоб прискорити цей процес. Звісно і під’єдналися ми до безлімітного інтернету від Укртелекому одними з перших, – розповідає Володимир Житник, керівник аграрного підприємства ТОВ «Шевченко» с. Новоселівка Березівського району Одеської області. – Наразі я жалкую лише, що не встиг провести інтернет ще й додому. Буду чекати на подальше розширення».

Загалом за підсумками першого півріччя 2015 року можливість підключення до всесвітньої мережі з'явилася у понад 23,5 тисяч мешканців 165 сіл і селищ у 23 областях України.

«Стратегія Укртелекому з розширення географії покриття широкосмугового доступу до інтернету дозволяє задовольнити відкладений попит на якісний безлімітний інтернет за розумною ціною, що сформувався в невеликих населених пунктах по всій території країни», – зазначає Денис Захаренко, директор дирекції розвитку масового сегмента ПАТ «Укртелеком».

Варто  зауважити, що за даними дослідження, проведеного компанією Factum Group Україна на замовлення Інтернет Асоціації України, загальна інтернет-аудиторія по всій території України, без урахування Криму, зросла до 59% і становить 21,8 млн. користувачів (у 2014 році – 18,8 млн.). У сільській місцевості з 2012 по 2015 рік частка регулярних інтернет-користувачів збільшилася у понад два рази (з 21% до 45%). Нагадаємо, що Укртелеком лише за підсумками минулого року збільшив покриття свого широкосмугового безлімітного інтернету в сільській місцевості на понад 50%.

Довідка:

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, лідер серед провайдерів Інтернету. Укртелеком є єдиним засновником та учасником ТОВ «ТриМоб» – мобільного оператора стандарту 3G/UMTS.

Сьогодні компанія надає свої послуги майже 8 мільйонам абонентів фіксованої телефонії, фіксований швидкісний Інтернет обрали для себе понад 1,6 мільйона клієнтів.

Компанія СКМ - професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентровано у трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній і фінансовій, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, виробництво мінеральної сировини, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні й транспортному бізнесі.
04 жовтня 2013 року ПАТ «Укртелеком» став частиною Групи СКМ.

До складу Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший український міжнародний банк,   АСКА і АСКА-Життя, Укртелеком, телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Рітейл (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.
Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.
100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.
Веб-сайт Компанії СКМ: http://www.scm.com.ua/