З початку року можливість підключення до швидкісного інтернету від Укртелекому з’явилася у 2 тисяч селян Одеської області

06.04.2015

ukrtelecom_logotype1.jpg

У першому кварталі поточного року Укртелеком продовжив розширювати географію покриття швидкісного доступу до інтернету в сільській місцевості. Одним з лідерів за кількістю відкритих майданчиків доступу до широкосмугового інтернету у невеликих населених пунктах стала Одеська область. Більш ніж 11% від загальної кількості підключених за цей період сіл та селищ припадає саме на Одещину.

За перші три місяці поточного року швидкісний безлімітний інтернет від Укртелекому з’явився у 14 селах та селищах Одеської області: Главані, Новоселівка, Козацьке, Троїцьке, Градениці, Делень, Концеба, Соболівка, Слободка, Борщі, Новопетрівка, Вигода, Ларжанка, Нова Некрасівка. Завдяки цьому можливість доступу до всесвітньої мережі отримали майже 2 тисячі нових клієнтів оператора в сільській місцевості.

Інтернет-технології дають змогу місцевому самоврядуванню, освіті та медицині отримувати додаткові можливості для розвитку. Інтеграція у всесвітню мережу сприяє прискоренню вирішення багатьох завдань і позитивно впливає на ефективність роботи у всіх сферах життя.

«Укртелеком забезпечив Інтернетом нашу школу. Тепер наші учні - а їх у нас на сьогодні 330! - отримали додаткові можливості для розвитку, пошуку нової корисної інформації. Діти зараз найкраще відчувають усі переваги, що дає доступ до всесвітньої мережі», - впевнена Катерина Лаптієнко, директор Новопетрівської середньоосвітньої школи.

«Укртелеком докладає максимум зусиль, щоб ліквідувати існуючу цифрову нерівність між містом та селом. Побудова та відкриття нових майданчиків доступу до інтернету в невеличких населених пунктах має велике значення для місцевих громад та для нас як для національного оператора, - наголошує Денис Захаренко, директор дирекції розвитку масового сегмента ПАТ «Укртелеком». – При цьому при підключенні ми приділяємо особливу увагу об’єктам соціальної інфраструктури. Впевнений, що  доступна ціна та якісний зв'язок оцінять і звичайні користувачі, і бізнес».

Згідно з даними дослідження міжнародної консалтингової компанії McKinsey & Company, сьогодні понад половина населення планети не може використовувати можливості всесвітньої мережі. 64% людей, що не мають доступу до інтернету, проживають в сільській місцевості. В Україні, за останніми оцінками, 57% домогосподарств досі не підключено до мережі. Однак ця цифра постійно скорочується, значною мірою завдяки зусиллям Укртелекому.

Компанія впевнено продовжує реалізовувати стратегію розширення регіональної мережі покриття широкосмугового інтернету в сільській місцевості. Як повідомлялось, протягом трьох місяців поточного року оператор підключив до всесвітньої мережі понад 120 нових населених пунктів у 21 області України

Нагадаємо, що за підсумками 2014 року Укртелеком збільшив покриття швидкісного безлімітного інтернету в сільській місцевості на понад 50%, було підключено 510 нових населених пунктів.

Довідка:

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, лідер серед провайдерів Інтернету. Укртелеком є єдиним засновником та учасником ТОВ «ТриМоб» – мобільного оператора стандарту 3G/UMTS.

Сьогодні компанія надає свої послуги майже 8 мільйонам абонентів фіксованої телефонії, фіксований швидкісний Інтернет обрали для себе понад 1,6 мільйона клієнтів.

Компанія СКМ - професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентровано у трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній і фінансовій, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, виробництво мінеральної сировини, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні й транспортному бізнесі.
04 жовтня 2013 року ПАТ «Укртелеком» став частиною Групи СКМ.

До складу Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший український міжнародний банк,   АСКА і АСКА-Життя, Укртелеком, телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Рітейл (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.
Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.
100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.
Веб-сайт Компанії СКМ: http://www.scm.com.ua/