Укртелеком надав допомогу своїм працівникам та їхнім родинам на суму понад 170 млн. грн.

10.03.2015

ukrtelecom_logotype1.jpg

Понад 70 тис. співробітників та непрацюючих пенсіонерів отримали допомогу на суму 170,8 млн. грн. від Укртелекому в 2014 році.

Укртелеком як  відповідальний бізнес чітко дотримується усіх зобов’язань колективного договору компанії. У 2014 році компанія ретельно підійшла до надання матеріальної допомоги, піклуючись про найбільш соціально вразливих співробітників. Так, понад 70 тис. працівників, членів їхніх родин та непрацюючих пенсіонерів отримали матеріальну підтримку на суму 170,8 млн. грн.

Виділені компанією кошти були надані Об’єднаній профспілковій організації для подальшого спрямування на вирішення нагальних потреб співробітників. Частина грошової допомоги була спрямована на лікування та оздоровлення   робітників та їхніх  дітей. Крім того, оператор витратив  близько 12,5 млн. грн. на реалізацію комплексних заходів зі створення безпечних умов праці, запобігання виробничому травматизму, професійним захворюванням та аваріям.

Минулого року підтримка була надана й мобілізованим до лав української армії  робітникам. Вони, окрім збереження робочого місця та  середньомісячного  заробітка, додатково отримали від роботодавця одноразову матеріальну допомогу у розмірі посадового окладу.

Укртелеком приділив особливу увагу співробітникам Донецької та Луганської областей, які опинилися у скрутному становищі. Понад 540 працівників, у т.ч. 122 дитини зі сходу проживали на базах відпочинку компанії у різний час. Діти загиблих працівників отримують щомісячну матеріальну підтримку. Менеджмент компанії  перерахував профспілковій організації понад 1 млн. 300 тис. грн. на відновлення  житла, пошкодженого  під час проведення бойових дій на Донбасі. До речі, цю ініціативу також  підтримала команда Укртелекому по всій країні – на ці потреби  всі небайдужі співробітники перераховували свій денний заробіток.

Додаткова виплата була спрямована на винагороду ремонтним бригадам за проведення відновлювальних робіт з усунення пошкоджень ліній зв’язку на Донбасі.

«Соціальний захист співробітників та створення для них гідних умов праці – прямий обов’язок соціально-відповідального роботодавця. У 2014 році Укртелеком приділив чимало уваги цьому напрямку, – прокоментувала Тетяна Петрук, директор з управління персоналом та організаційного розвитку ПАТ «Укртелеком». – Окрім виконання всіх умов, передбачених колективним договором, ми вжили ще й додаткових заходів для зменшення негативних наслідків від проведення АТО на сході країни. Звісно, ми й надалі разом із профспілками будемо робити все від нас залежне, щоб співробітники відчували підтримку та турботу компанії».

«Профспілкова організація Укртелекому як завжди розділяє із колективом життєві негаразди та вчасно підставляє плече підтримки. І це відчув кожен, хто до нас звернувся.  – наголошує Людмила Топєхіна, голова Об’єднаної профспілкової організації ПАТ «Укртелеком». – Протягом року ми плідно співпрацювали з адміністрацією компанії та неухильно дотримувалися умов колективного договору, вживаючи усіх необхідних заходів для забезпечення соціального захисту співробітників».

Укртелеком й надалі опікуватиметься співробітниками та членами їхніх родин у межах своїх можливостей.

Довідка:

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, лідер серед провайдерів Інтернету. Укртелеком є єдиним засновником та учасником ТОВ «ТриМоб» – мобільного оператора стандарту 3G/UMTS.

Сьогодні компанія надає свої послуги майже 8 мільйонам абонентів фіксованої телефонії, фіксований швидкісний Інтернет обрали для себе понад 1,6 мільйона клієнтів.

Компанія СКМ - професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентровано у трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійної, електроенергетичної і фінансової, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, глиновидобутку, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні й транспортному бізнесі.

04 жовтня 2013 року ПАТ «Укртелеком» став частиною Групи СКМ.

До складу Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший український міжнародний банк і Ренесанс-Капітал, АСКА і АСКА-Життя, телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Рітейл (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.

Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.
100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.
Веб-сайт Компанії СКМ: http://www.scm.com.ua/