До весни ще в 33 населених пунктах з’явився доступ до інтернету від Укртелекому

05.03.2015

ukrtelecom_logotype1.jpg

Укртелеком продовжує активно розширювати географію надання послуг швидкісного інтернету по всій території країни. За останній місяць зими 2015 року було введено в експлуатацію майданчики широкосмугового доступу до інтернету для мешканців 33 сіл у 14 областях України.

Динамічне розширення географії покриття, причому не тільки у великих містах, але і в сільській місцевості, останніми роками стало візитною карткою Укртелекому. Лише на початку лютого поточного року зусиллями оператора можливість доступу до швидкісного безлімітного інтернету з'явилася у понад 4,3 тисячі мешканців сіл у 14 областях України.

Показово, що відразу п'ять з введених минулого місяця майданчиків широкосмугового доступу до інтернету відкрилися саме в Одеській області. У лютому, завдяки Укртелекому, можливість долучитися до сучасного інформаційного світу отримали мешканці сіл Новоселівка Березовського району, Новопетрівка Великомихайлівського району, Делень Арцизького району, Концеба Савранського, Борщі Котовського району.

«Одним із перших об'єктів соціальної інфраструктури, які отримали доступ до високошвидкісного інтернету від Укртелекому стала наша школа, – розповідає Катерина Лаптіенко, директор школи села Новопетрівка. – Безлімітний доступ до мережі допоможе зробити навчання цікавішим і змістовнішим, а також відкриє для дітей нові можливості для самоосвіти та отримання необхідної інформації».

Роботи з розширення географії покриття швидкісного інтернету в сільській місцевості триватимуть і далі. «У 2014 році Укртелеком збільшив покриття широкосмугового доступу до мережі інтернет у сільській місцевості та невеликих населених пунктах України на понад 50%. Це унікальний показник для вітчизняних операторів з розширення географії інтернету, – зазначає Денис Захаренко, директор дирекції розвитку масового сегмента ПАТ «Укртелеком». – У березні оператор також планує відкриття майданчиків широкосмугового доступу до інтернету в нових населених пунктах по всій території країни».

Інтернетизація населених пунктів у сільській місцевості – одне із стратегічних завдань Укртелекому. Відмінною особливістю даної програми є пріоритетне підключення до всесвітньої мережі сільських шкіл і дитячих садків, закладів охорони здоров'я, органів місцевого самоврядування та інших об'єктів соціальної інфраструктури.

За даними дослідження Nielsen в Україні минулого року 66% домогосподарств мали комп'ютер (27,5 млн. осіб). Але при цьому домашній інтернет був лише у 54% мешканців країни (22,5 млн. осіб). Ці цифри свідчать про те, що проблема доступу до сучасних засобів комунікації залишається актуальною для України, особливо в сільській місцевості.

Нагадаємо, що торік кількість сіл і селищ міського типу, які отримали доступ до безлімітного інтернету, збільшилася на 510 і досягла 1425 населених пунктів.

Довідка:

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, лідер серед провайдерів Інтернету. Укртелеком є єдиним засновником та учасником ТОВ «ТриМоб» – мобільного оператора стандарту 3G/UMTS.

Сьогодні компанія надає свої послуги майже 8 мільйонам абонентів фіксованої телефонії, фіксований швидкісний Інтернет обрали для себе понад 1,6 мільйона клієнтів.

Компанія СКМ - професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентровано у трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійної, електроенергетичної і фінансової, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, глиновидобутку, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні й транспортному бізнесі.

04 жовтня 2013 року ПАТ «Укртелеком» став частиною Групи СКМ.

До складу Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший український міжнародний банк і Ренесанс-Капітал, АСКА і АСКА-Життя, телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Рітейл (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.

Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.
100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.
Веб-сайт Компанії СКМ: http://www.scm.com.ua/