5 нових населених пунктів в Одеській області підключені до інтернету від Укртелекому

29.01.2015

ukrtelecom_logotype1.jpg

Завдяки Укртелекому в січні 2015 року доступ до необмежених можливостей всесвітньої мережі з'явився у жителів 5 сіл та селищ Одеської області. За перші 20 днів цього року оператор увів в експлуатацію більше 700 інтернет-портів у чотирьох районах Одещини: Котовському, Арцизському, Білгород-Дністровському, Біляївському.

В 2015 році Укртелеком продовжує активно підключати до інтернету невеликі населені пункти. В січні доступ до мережі отримали жителі 5 сіл та селищ Одеської області. Нові майданчики широкосмугового доступу у Котовському, Арцизському, Білгород-Дністровському, Біляївському районах області розраховані більш ніж на 700 інтернет-портів.  За попередніми підсумками січня область увійшла в число лідерів з підключення населених пунктів до всесвітньої мережі.

Абонентами Укртелекому стають як місцеві жителі, так і об’єкти соціальної інфраструктури: школи дитячі садки, бібліотеки, медичні заклади. «У себе вдома я вже провела інтернет від Укртелекому і дуже задоволена ціною і якістю. До того ж особливо приємно за наших школярів. Раніше школа була підключена до інтернету спільно з сільрадою. А тепер учні матимуть більш зручний і швидкий доступ до інформації з усього світу. Окремо слід відмітити і приємний сюрприз  підключення за 1 грн, модем за ту ж символічну плату», - розповідає Любов Іванова, директор школи с. Главані Арцизського району.

Інтернетизація невеликих населених пунктів має велике значення для скорочення істотного розриву між містом та селом. Завдяки інтернету сільське населення отримує доступ до якісних сучасних сервісів, наприклад, інтернет платежів, онлайн освіти тощо. Розширення покриття швидкісного інтернету в регіонах України є стратегічним напрямом роботи Укртелекому з метою задоволення  потреб сотень тисяч українців у послугах зв’язку.

«Попередні підсумки січня підтверджують результативність реалізації послідовного курсу Укртелекому на розширення географії послуг оператора. Це один із стратегічних напрямків розвитку компанії, - зазначає Денис Захаренко, директор з розвитку масового сегмента оператора. - Наша мета -  забезпечити однакову якість і доступність всесвітньої мережі для всі клієнтів незалежно від місця проживання,  як городянам, так і жителям сільської місцевості. Особливу увагу оператор, як і раніше, приділяє об'єктам соціальної інфраструктури».

В цілому по Україні протягом перших двох декад січня можливість користуватися сучасними цифровими послугами від провідного оператора фіксованого зв'язку отримали мешканці майже 70 населених пунктів у 16 областях України.

Нагадаємо, що за підсумками 2014 року провідний оператор фіксованого зв'язку вже збільшив покриття високошвидкісного інтернету в регіонах більш ніж на 50%. Торік кількість сіл і селищ міського типу, які отримали доступ до широкосмугового безлімітного інтернету від Укртелекому, зросла на 510 і досягла 1425 населених пунктів.

Довідка:

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, лідер серед провайдерів Інтернету. Укртелеком є єдиним засновником та учасником ТОВ «ТриМоб» – мобільного оператора стандарту 3G/UMTS.
Сьогодні компанія надає свої послуги майже 9 мільйонам абонентів фіксованої телефонії, фіксований швидкісний Інтернет обрали для себе понад 1,6 мільйона клієнтів.

Компанія СКМ - професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентровано у трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійної, електроенергетичної і фінансової, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, глиновидобутку, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні й транспортному бізнесі.
04 жовтня 2013 року ПАТ «Укртелеком» став частиною Групи СКМ.

До складу Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший український міжнародний банк і Ренесанс-Капітал, АСКА і АСКА-Життя, телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Рітейл (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.
Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.
100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.
Веб-сайт Компанії СКМ: http://www.scm.com.ua/