За 2014 рік Укртелеком збільшив інтернет-покриття більш ніж на 50%

19.01.2015

ukrtelecom_logotype1.jpg

Укртелеком більш ніж на 50% збільшив покриття широкосмугового доступу до мережі інтернет у сільській місцевості та невеликих населених пунктах України у минулому році. Оператор підключив до всесвітньої павутини понад півтисячі нових сіл.
    Зараз Укртелеком є одним з небагатьох телекомунікаційних операторів України, який при розвитку своєї мережі робить ставку на сільську місцевість. За підсумками 2014 кількість сіл і селищ міського типу, які отримали доступ до широкосмугового безлімітного доступу в інтернет від Укртелекому, збільшилася на 510, і досягло 1425 населених пунктів. Паралельно з цим йде процес розвитку і модернізації існуючих інтернет-майданчиків у великих містах і районних центрах країни.
    Суттєве розширення покриття фіксованого швидкісного інтернету в регіонах стало результатом послідовної реалізації цього стратегічного напрямку розвитку оператора. . Укртелеком прагне забезпечити однакову якість і доступність всесвітньої мережі для всіх клієнтів незалежно від місця їх проживання. В рамках проекту розширення ємності мережі в 2014 році введено в експлуатацію понад 146 тис. портів і прокладено понад 2,7 тис. км волоконно-оптичного кабелю.
    Останні два роки Укртелеком активно інвестує кошти в розширення географії покриття мережі інтернет, що скорочує «цифровий розрив» між різними регіонами України. Тільки в минулому році можливість доступу до широкосмугового інтернету з'явилася майже у сотні тисяч нових абонентів.
    «Укртелеком продовжить реалізацію стратегії з розширення географії надання своїх послуг, щоб абоненти по всій території країни мали доступ до сучасних видів зв'язку. Наша компанія буде і надалі приходити в невеликі населені пункти в різних куточках України, оскільки ми прекрасно розуміємо важливість доступу до телекомунікаційних послуг в сучасному світі, - зазначає директор ПАТ «Укртелеком» Юрій Курмаз. - У 2015 році проекти оператора з модернізації та будівництва мережі, а також удосконалення послуг і підвищення якості обслуговування допоможуть нам задовольнити запити мільйонів наших абонентів».
    Відсутність доступу до ресурсів всесвітньої мережі створює цифрову нерівність між регіонами нашої країни. Це значною мірою стримує розвиток соціальної сфери і бізнесу, обмежує вибір для пошуку роботи, освіти і засобів спілкування для  населення.
    Нагадаємо, що за даними щорічного звіту «Вимірювання інформаційного суспільства 2014» від  експертів  Міжнародного союзу електрозв'язку Україна посіла лише 73 місце з 166 країн за рівнем розвитку та доступності інформаційно-комунікаційних технологій. Невисокі показники обумовлені низьким проникненням послуг інтернет в сільських районах країни.

Довідка:

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, лідер серед провайдерів Інтернету. Укртелеком є єдиним засновником та учасником ТОВ «ТриМоб» – мобільного оператора стандарту 3G/UMTS.

Сьогодні компанія надає свої послуги майже 9 мільйонам абонентів фіксованої телефонії, фіксований швидкісний Інтернет обрали для себе понад 1,6 мільйона клієнтів.

Компанія СКМ - професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентровано у трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійної, електроенергетичної і фінансової, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, глиновидобутку, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні й транспортному бізнесі.

04 жовтня 2013 року ПАТ «Укртелеком» став частиною Групи СКМ.

До складу Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший український міжнародний банк і Ренесанс-Капітал, АСКА і АСКА-Життя, телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Рітейл (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.

Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.

100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

Веб-сайт Компанії СКМ: http://www.scm.com.ua/