Кадрові та структурні зміни ПАТ «Укртелеком»

10.10.2013
Укртелеком

Прес-реліз

10.10.2013, м. Київ

Кадрові  та структурні зміни  ПАТ «Укртелеком»

Відповідно до рішення Наглядової Ради публічного акціонерного товариства «Укртелеком» у товаристві з 09.10.2013 року впроваджено нові посади – Голови та Директора ПАТ «Укртелеком».

Головою ПАТ «Укртелеком» обрано Лашу Мікаву, який має забезпечувати стратегічне управління підприємством – підготовку стратегії розвитку товариства і здійснювати контроль за її реалізацією.

Директором ПАТ «Укртелеком» обрано Ігоря Кравця, який має забезпечувати ефективну поточну операційну діяльність товариства та реалізацію погодженої стратегії розвитку, є одноосібним виконавчим органом.

«Світовий досвід розмежування операційного та стратегічного управління бізнес-процесами сприяє підвищенню ефективності компанії, запобігає конфлікту інтересів та надлишковій концентрації повноважень у руках однієї людини, – говорить  Голова Наглядової ради Леонід Нетудихата. – Ми впевненні, що структурні та організаційні зміни, що відбуваються в Укртелекомі, сприятимуть підвищенню операційної ефективності компанії, зміцненню її лідерських позиції на телекомунікаційному ринку України та  посиленню орієнтації бізнесу на інтереси наших споживачів. Такий підхід забезпечить максимально ефективне  виконання завдань, які ставлять  перед компанією акціонери».

Нагадаємо, 08 жовтня 2013 року відбулися позачергові Загальні Збори акціонерів ПАТ «Укртелеком», на яких затверджено новий склад Наглядової Ради товариства.

Для приведення документів товариства у відповідність до світових та корпоративних стандартів Групи компаній СКМ, рішенням позачергових зборів акціонерів внесені зміни до Статуту та деяких внутрішніх Положень ПАТ «Укртелеком». Основні з них стосуються збалансованого розподілення повноважень між органами управління. Зокрема, посилено функції стратегічного управління і контролю, а також  внесено зміни до керівних виконавчих органів компанії – ліквідовано колегіальний виконавчий орган «Правління ПАТ «Укртелеком».

Актуальна інформація про керівництво компанії доступна на сайті ПАТ «Укртелеком» у розділі  Керівництво.

Довідка

Компанія СКМ – професійний інвестор, керівна компанія найбільшої фінансово-промислової групи України. Діяльність Групи СКМ сконцентрована в гірничо-металургійній, енергетичній та фінансовій сферах бізнесу, а також у телекомунікаціях, медіабізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, видобутку глин, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні та транспортному бізнесі.

Група СКМ включає в себе керівну компанію СКМ і всі бізнеси, в які інвестує Компанія та над якими здійснює контроль. До Групи входять понад 100 підприємств і організацій в Україні (14 областей), Росії, Європейському Союзі (Італія, Великобританія, Болгарія), Швейцарії і США. До складу Групи входять Метінвест, ДТЕК, Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ), Ренесанс-Капітал, АСКА й АСКА-Життя, телекомунікаційну групу Vega,Астеліт (оператор мобільного зв'язку life :)), Медіа Група «Україна», видавничий холдинг «Сьогодні Мультимедіа», (Група ЕСТА, компанією «Український Ритейл» (мережі магазинів «Брусниця» і «Брусничка»), «Гірничі машини», «Паралель», UMG Limited (видобуток глин), холдингом HarvEast, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.

ПАТ «Укртелеком» – одна з найбільших телекомунікаційних компаній України. Товариство є найбільшим  в країні Інтернет-провайдером, надаючи послуги  швидкісного доступу до мережі Інтернет  під ТМ  «ОГО!»  понад 1, 6 млн. користувачів. Укртелеком володіє потужною і розгалуженою транспортною мережею з високим ступенем надійності та резервування, яка є основою телекомунікаційної інфраструктури країни  і дозволяє надавати традиційні  та інноваційні  послуги у усіх регіонах України.