Укртелеком склав іспит на відмінно: УЄФА ЄВРО 2012 забезпечено телекомунікаціями найвищого рівня!

05.07.2012

Прес-реліз

ПАТ «Укртелеком» -  офіційний постачальник та провайдер телекомунікаційних послуг УЄФА ЄВРО 2012™, на найвищому рівні повністю реалізував весь комплекс робіт та забезпечив  надання усіх телекомунікаційних послуг під час Чемпіонату Європи.

Наша  компанія виконала величезний обсяг насамперед інфраструктурних робіт ще до початку чемпіонату, і саме вони дали змогу гарантувати дотримання усіх вимог УЄФА щодо надійного телекомунікаційного партнера. Але тільки максимальна якість надання всього спектру послуг у дні проведення ЄВРО 2012 дає підстави стверджувати, що Укртелеком на 100% зумів реалізувати цей надскладний та унікальний для України проект.

Ключовим завданням Укртелекому під час проведення чемпіонату стала організація передачі якісного сигналу з шістнадцяти матчів ЄВРО 2012, що відбулися на стадіонах у Києві, Донецьку, Харкові та Львові. Для того, щоб глядачі у всьому світі могли дивитися футбольні трансляції у високоякісному зображенні, Укртелеком побудував до стадіонів потужні оптичні канали, необхідні для передавання сигналу. До кожної з українських арен було прокладено по два незалежні канали загальною пропускною здатністю 100 Гбіт/с, таким чином загальна пропускна здатність від стадіонів до кордону склала 400 Гбіт/с. Для передачі сигналу на період проведення чемпіонату на 200 Гбіт/с було збільшено пропускну здатність прикордонних переходів з Польщею. А в цілому для трансляції матчів з чотирьох стадіонів Укртелеком організував міжнародну транспортну мережу передачі даних зі швидкістю півтерабіта за секунду.

Головним підтвердженням якості мережі Укртелекому стало те, що в ході проведення турніру не зафіксовано жодних інцидентів, пов’язаних з помилками або збоями на каналах нашої компанії під час передачі сигналу. При тому, що з українських стадіонів під час проведення матчів до центру трансляції у Варшаві одночасно передавалися 9 програмних продуктів, завантаженість каналів Укртелекому не перевищувала 70%. Навіть під час фінального матчу, коли вперше було здійснено ще й експериментальну трансляцію у 3D форматі, показник завантаженості не перевищував 80%. Це підтверджує продуманість інфраструктурних рішень Укртелекому, які були реалізовані з необхідним запасом міцності та повністю резервовані.

прес-конф на внутрь2.jpg

Загалом саме фінальний матч став черговим підтвердженням надійності всіх сегментів мережі компанії та професіоналізму фахівців Укртелекому. Адже одночасно було забезпечено якісну роботу 567 робочих місць коментаторів на медіа-трибуні НСК «Олімпійський». У зоні роботи фотокореспондентів, вздовж бровки поля, були задіяні  150 точок доступу до Інтернету (кожна пропускною здатністю 100 Мбіт/с) для миттєвої та якісної передачі фотознімків під час матчу. Водночас у «Стадіум Медіа Центрі» функціонувало 433 робочих місця, підключених до Інтернету, ще 856 користувачів одночасно використовували Wi-Fi Інтернет від Укртелекому. Крім того, для 13 провідних медіа-агентств були організовані послуги з можливістю доступу до власних корпоративних ресурсів. На інших матчах, які проходили в українських містах,  нашою компанією на кожному стадіоні було обладнано близько 1000 робочих місць для медіа-агентств та журналістів, 130 коментаторських місць та 180 для роботи фотокореспондентів, з можливістю миттєвої передачі фотоконтенту.

прес-конф на внутрь.jpg

Загалом для забезпечення більше 20 офіційних об’єктів УЄФА всіма необхідними телекомунікаційними послугами фахівцями Укртелекому було побудовано близько 20 корпоративних мереж, організовано більш ніж 7 тисяч портів Ethernet для надання послуг доступу до ІР-мереж, 600 портів IP-телефонії, розгорнуто 300 точок безпроводового Wi-Fi-доступу. Сервісами телефонії були забезпечені всі необхідні об’єкти: змонтовано, зокрема, тисячу ISDN-ліній, на кожному стадіоні встановлені АТС загальною ємністю 2500 портів, а представники УЄФА - забезпечені мобільним зв’язком.

Фахівцями Укртелекому розгорнуто та впроваджено апаратно-програмні сервіси на всіх об’єктах, де працювали представники УЄФА. Представники УЄФА та акредитовані ЗМІ були також забезпечені всією необхідною офісною та периферійною  технікою, зокрема,  до їх послуг Укртелеком надав 850 ноутбуків, 190 принтерів, 1150 коментаторських екранів та 750 телевізорів.

Тільки для підтримки телекомунікаційних сервісів на об’єктах УЄФА були задіяні більше 750 високопрофесійних спеціалістів Укртелекому. А загалом до реалізації проекту було залучено близько 1500 фахівців компанії, які своєю роботою переконливо показали всьому світу «Те, у чому ми найкращі».

прес-конф на внутрь3.jpg

Таким чином компанія з гідністю витримала іспит як на державному, так і на міжнародному рівні. Укртелеком, як сучасний телекомунікаційний оператор, довів на практиці спроможність виконувати складні проекти для найвибагливіших замовників. Проект з УЄФА відкрив для Укртелекому нові перспективи як для бізнес-замовників, так і для індивідуальних користувачів сучасних телекомунікаційних послуг в Україні.

Довідка про компанію

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, лідер серед провайдерів Інтернету. Укртелеком є єдиним засновником та учасником ТОВ «ТриМоб» - мобільного оператора стандарту 3G/UMTS.

Сьогодні компанія надає свої послуги близько 10 мільйонам абонентів фіксованої телефонії, фіксований швидкісний Інтернет «ОГО!» обрали для себе більше 1  мільйона 400 тисяч клієнтів, а кількість абонентів мобільного зв’язку ТриМоб стрімко наближається до 900 тисяч.

Завдяки унікальним можливостям власної мережі компанія здатна забезпечити надання на всій території України широкого спектра сучасних телекомунікаційних послуг: від звичайної телефонії та Інтернету для приватних осіб – до передавання даних, побудови віртуальних приватних мереж, організації відеоконференцій для корпоративних та бізнес-споживачів.

Вичерпна інформація про компанію та її послуги на сайті ukrtelecom.ua і за номером Контакт-центру 0 800 506 800.