Архів новин / Адміністрація зв’язку та радіочастот України як і усе телекомунікаційне співтовариство, 17 травня відзначає Всесвітній день телекомунікацій.

17.05.2004
Адміністрація зв’язку та радіочастот України як і усе телекомунікаційне співтовариство, 17 травня відзначає Всесвітній день телекомунікацій. З нагоди цього дня у Держкомзв’язку України відбудеться ціла низка заходів, зокрема, круглий стіл “Інформаційні та комунікаційні технології: на шляху до стабільного розвитку”.

Всесвітній день телекомунікацій відзначається за рішенням Організації Об’єднаних Націй. Цей день відображає етапи розвитку інформаційно-комунікаційних технологій, історію становлення міжнародного співробітництва у телекомунікаційній сфері.

Як відомо, 17 травня 1865 року було підписано першу Міжнародну телеграфну конвенцію. Ця дата вважається днем заснування Міжнародного Союзу Електрозв’язку – найбільш впливової міжнародної організації у сфері ІКТ.

Кожного року Рада Міжнародного Союзу Електрозв’язку визначає оригінальний лозунг, під знаком якого проходить Всесвітній день телекомунікацій та заходи, спрямовані на розвиток ІТ-сфери. У цьому році це: “ІКТ: на шляху до стабільного розвитку”.

Роль ІКТ у реалізації принципів усталеного розвитку збільшується з кожним днем. І важливим є те, що в усіх колах нашого суспільства існує розуміння важливості та багатоаспектності цієї проблеми.

Рішення Першого етапу Всесвітнього самміту на вищому рівні з питань інформаційного суспільства заклали підґрунтя для вдосконалення стратегії розбудови інформаційного суспільства, переходу до усталеної моделі розвитку на підставі ІКТ як у глобальних, так і в національних масштабах.

В Україні започатковано діалог щодо вдосконалення національної стратегії розбудови інформаційного суспільства. Всесвітній день телекомунікацій – чергова нагода для представників органів державної влади, бізнес-структур, громадськості замислитися над ефективними шляхами впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в усі сфери життєдіяльності українського суспільства.

Розвиток ІКТ – це платформа для інноваційного розвитку нашої держави, нові можливості для розвитку людського потенціалу нашої країни. Це - черговий суттєвий крок до перетворення України на державу, що стабільно розвивається на підставі високих технологій та сучасних наукових рішень.

Інформація з сайту ДКЗІ України.