Архів новин / Щодо інформації у деяких ЗМІ про підвищення з 1 січня 2007 року ВАТ “Укртелеком” тарифів на послугу “Дзвінки з телекомунікаційної мережі фіксованого телефонного зв’язку ВАТ “Укртелеком” на телекомунікаційні мережі рухомого (мобільного) зв’язку”.

27.12.2006
Тарифи ВАТ «Укртелеком» на послугу «Дзвінки з телекомунікаційної мережі фіксованого телефонного зв’язку ВАТ “Укртелеком” на телекомунікаційні мережі рухомого (мобільного) зв’язку», які діятимуть з 1 січня 2007 року, становлять 1.20 грн. за хвилину розмови. Вперше такий тариф було встановлено рішенням Держзв’язку у 2003 році, коли було відмінено плату за вхідні дзвінки на мобільні телефони. Тобто тариф не змінюється, а залишається таким самим, який діє вже тривалий час.

Для інформації

До моменту внесення змін до Закону України “Про телекомунікації” щодо переліку загальнодоступних телекомунікаційних послуг (стаття 62), встановлення тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги знаходилися поза компетенцією ВАТ “Укртелеком”. Відповідно до Рішення Національної комісії з питань регулювання зв’язку України, яка займається регулюванням тарифів на загальнодоступні послуги, "Про затвердження Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги", у два етапи (перший етап на період з 15.07.06 до 31.10.06 включно, другий – з 01.11.06.) було введено в дію нові Граничні тарифи. Новими тарифами передбачалося зменшення вартості дзвінків з телекомунікаційних мереж фіксованого телефонного зв’язку на телекомунікаційні мережі рухомого (мобільного) зв’язку на 20%.

Проте, Господарським судом м. Києва 02.11.2006 було прийнято ухвалу про вжиття заходів щодо забезпечення позову ТОВ “Унітел” до НКРЗ. Відповідно до ухвали судом зупинено дію рішення НКРЗ від 05.05.2006 № 258 про затвердження Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги на період з 01.11.2006 у частині дії позиції 16 ст. 3 розділу ІІІ Граничних тарифів. Тобто, через ухвалу суду, нові Граничні тарифи на послуги дзвінків зі стаціонарних мереж на мережі мобільних операторів, не застосовувалися для споживачів і вартість розмов залишилася незмінною.

У зв’язку з внесенням змін до Закону України “Про телекомунікації” щодо переліку загальнодоступних телекомунікаційних послуг (стаття 62) та виключенням з державного регулювання тарифів на дзвінки з телекомунікаційних мереж фіксованого телефонного на телекомунікаційні мережі мобільного зв’язку для юридичних та фізичних осіб, виникла потреба врегламентувати тарифи на ці послуги нормативним актом ВАТ “Укртелеком”. З 1 січня 2007 року діють ті ж самі тарифи, які діяли до 1 листопада 2006 року.