Архів новин / Уряд України затвердив Порядок визначення на конкурсних засадах підприємств

02.12.2003
Уряд України ухвалив Постанову №1839, якою затвердив Порядок визначення на конкурсних засадах підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, їх інноваційне інвестування здійснюватиметься за рахунок частини коштів, отриманих від приватизації державного майна, розподілу і використання цих коштів. Відповідно до затвердженого порядку, відбір інноваційних проектів, на реалізацію яких надаватимуться кредити, здійснюватиметься шляхом проведення спеціального конкурсу.

Згідно з урядовим документом до участі у конкурсі допускатимуться лише державні підприємства, у статутних фондах яких частка держави становить не менше 50 відсотків. При цьому підприємства повинні мати стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

Переможців конкурсу визначатиме спеціально створений конкурсний комітет. Він також визначатиме і черговість проектів, яким має надаватися фінансування.

Інформація з офіційного сайту ДКЗІ України.