Архів новин / Обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку України у січні-вересні 2003 року становив 954,1 млн. дол., - повідомили в Державному комітеті статистики України.

20.11.2003

Зокрема, з країн СНД надійшло 41,3 млн. дол. (4,3% від загального обсягу), з інших країн світу - 912,8 млн. дол. (95,7%).

Як наголошується у повідомленні, інвестиції надходили з 114 країн світу, при цьому найбільші обсяги внесені нерезидентами: зі США - 1019,0 млн. дол. (16,4% загального обсягу); Кіпру - 647,6 млн. дол. (10,4%); Великої Британії - 628,9 млн. дол. (10,1%); Нідерландів - 434,5 млн. дол. (7%); Німеччини - 387,6 млн. дол. (6,2%); Російської Федерації - 354,9 млн. дол. (5,7%); Швейцарії - 310,5 млн. дол. (5%); Австрії - 248,5 млн. дол. (4%).

За даними Держкомстату, в Україні, серед інвестиційно привабливих, зокрема, залишаються підприємства машинобудування (виробництво машин, електричного, транспортного та електронного устаткування) - 578,9 млн. дол. (9,3%), а також транспорту і зв'язку - 487,4 млн. дол. (7,8%).

Інформація з офіційного сайту ДКЗІ України.