Архів новин / Президент України Леонід Кучма підписав Указ "Про заходи щодо прискорення вступу України до Світової організації торгівлі"

21.11.2003
З метою прискорення здійснення заходів щодо завершення підготовки вступу України до Світової організації торгівлі (СОТ), виконання зобов'язань України згідно з Угодою про партнерство і співробітництво між Україною та Європейським Співтовариством, забезпечення реалізації зовнішньоекономічної політики щодо інтеграції України у світову економіку Президент України Леонід Кучма підписав Указ від 18.11.2003 № 1313/2003 "Про заходи щодо прискорення вступу України до Світової організації торгівлі".

Згідно з Указом, Кабінету Міністрів України, зокрема, доручено активізувати роботу щодо гармонізації законодавства України з нормами і вимогами СОТ; підготувати законопроект про державну підтримку галузей економіки, передбачивши в ньому механізм субсидування та надання пільг, що відповідає нормам і вимогам СОТ, а також внести у тримісячний термін цей законопроект на розгляд Верховної Ради.

Державний комітет зв'язку та інформатизації та інші центральні органи виконавчої влади беруть участь у розробленні та поданні до Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції проектів законодавчих актів, прийняття яких є передумовою вступу України до СОТ.

До складу Міжвідомчої комісії з питань вступу України до Світової організації торгівлі входить заступник Голови Держкомзв’язку Андрій Омельченко.

Інформація з офіційного сайту ДКЗІ України.