Архів новин / Завершено процес створення та державної реєстрації об'єднання підприємств "Український мережевий інформаційний центр", що здійснюватиме управління доменом .UA.

03.11.2003
Завершено процес створення та державної реєстрації об'єднання підприємств "Український мережевий інформаційний центр" (UANIC), що буде здійснювати управління доменом .UA.

UANIC буде обслуговувати та адмініструвати системний реєстр і систему доменних імен домену верхнього рівня .UA та координувати адресну політику українського сегменту мережі Інтернет.

Об'єднання створено за ініціативи зацікавлених органів виконавчої влади і недержавних організацій та підтримано Розпорядженням Кабінету Міністрів України №447-р "Про адміністрування домену .UA". Відповідне рішення про створення та державну реєстрацію об'єднання було погоджено з Антимонопольним комітетом України.

Серед наступних кроків - укладання угоди з Державним комітетом зв'язку та інформатизації України, розробка нових правил реєстрацій та використання доменних назв у домені .UA, створення відповідного технічного центру об'єднання, укладення тристоронньої угоди з інтернет-корпорацією з присвоєння номерів та назв (ICANN) тощо.