Архів новин / Парламент України на пленарному засіданні ухвалив узяти за основу проект Закону України “Про діяльність у сфері інформатизації”, внесений Кабінетом Міністрів України

19.11.2003
Парламент України на пленарному засіданні ухвалив узяти за основу проект Закону України “Про діяльність у сфері інформатизації”, внесений Кабінетом Міністрів України.

Метою прийняття запропонованого проекту Закону є створення правових засад механізму державного управління сферою інформатизації на основі організації, координації, регулювання та контролю за діяльністю суб’єктів у цій сфері.

Законопроект являє собою сукупність загальнообов`язкових норм, що регламентують діяльність суб`єктів господарювання, установ та організацій у сфері інформатизації.

Предметом регулювання є діяльність у сфері інформатизації, тобто такі дії суб’єктів, що пов’язані з реалізацією інформаційних процесів і спрямовані на задоволення інформаційних потреб користувачів і споживачів, а також на захист інтересів особи, суспільства і держави. Необхідність прийняття проекту спричинена об’єктивним станом нормативно-правової бази у сфері інформатизації України.

Прийняття цього проекту Закону дасть змогу, зокрема, сприяти створенню умов для розвитку цивілізованого ринку інформаційних продуктів, ресурсів та послуг, технологій та засобів інформатизації; розвитку національної складової глобальної інформаційної мережі Інтернет, забезпеченню широкого доступу до цієї мережі фізичних та юридичних осіб, належне представлення та розповсюдження в ній інформаційних ресурсів; підвищенню рівня інформаційної безпеки держави.

Інформація з офіційного сайту ДКЗІ України.