Архів новин / Індія готова приєднатися до єдиного європейського проекту супутникової системи навігації Galileo

02.12.2003
Індія готова приєднатися до єдиного європейського проекту супутникової системи навігації Galileo. Країна, зокрема, зробить внесок у проект, вартість якого оцінюється в 4,2 мільярди доларів США, понад 360 мільйонів доларів. Делі також розраховує за період участі в проекті удосконалити
більшість своїх високотехнологічних підприємств. Як заявив прем'єр-міністр Індії Атал Біхарі Ваджпаї, за період після закінчення "холодної війни" Європа і Індія стали повністю готові до співробітництва в аерокосмічний сфері.

Проект Galileo передбачає до 2008 року розгортання на орбіті ЗО супутників. Реалізація програми дозволить створити додатково 140 тисяч робочих місць. Стендові випробування глобальної супутникової навігаційної системи Galileo заплановані на 2005 рік. Передбачається, що Galileo створить серйозну конкуренцію для аналогічного американського проекту Global Positioning System.

Інформація з офіційного сайту ДКЗІ України.