Архів новин / Комітет з питань будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства і зв'язку рекомендував парламенту прийняти за основу та в цілому проект закону про внесення змін до ст.15 Закону України "Про поштовий зв'язок".

08.12.2003
Комітет з питань будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства і зв'язку рекомендував парламенту прийняти за основу та в цілому проект закону про внесення змін до ст.15 Закону України "Про поштовий зв'язок", внесений Кабінетом Міністрів України.

Законопроект передбачає зменшення граничної ваги простих листів з 350 гр. до 50 гр. виключне право на пересилання яких належить національному оператору поштового зв'язку.

Потреба у внесенні змін до чинного закону обумовлена виконанням Україною вимог, необхідних для вступу до Світової організації торгівлі, оскільки Графік специфічних зобов'язань України у секторі послуг передбачає обмеження виключного права національного оператора поштового зв'язку на пересилання простих листів та лібералізацію ринку поштового зв'язку з 1 січня 2005 року.

Комітет зазначив, що збереження виключного права національного оператора поштового зв'язку на пересилання простих листів вагою до 50 гр. сприятиме, з одного боку, лібералізації ринку поштових послуг та виконанню Україною вимог для вступу в COT, а з іншого -враховуватиме акти Всесвітнього поштового союзу, відповідно до яких для забезпечення сталого функціонування мережі поштового зв'язку кожна країна-член ВПС резервує певний вид його послуг за національним оператором.

Інформація з офіційного сайту Державного комітету зв'язку та інформатизації України.