Архів новин / Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з членом Європейської комісії з питань зовнішніх стосунків Крістофером Паттеном

12.11.2003
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з членом Європейської комісії з питань зовнішніх стосунків Крістофером Паттеном, під час якої відбувся обмін думками щодо євроінтеграційних процесів та його складових, зокрема, про завдання, які постають на європейському шляху перед Україною. Серед них – поглиблення політичної співпраці України і країн ЄС, більш активна участь України в розвитку ринку ЄС, зокрема, таких галузей, як енергетика, транспорт і телекомунікації.

Сторони обговорили питання про необхідність сприяння розвитку культурно-освітніх зв'язків між Україною та країнами ЄС, прикордонного співробітництва та адаптації вітчизняного законодавства до норм Європейського Союзу.

Комітет з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій Верховної Ради України рекомендував парламенту прийняти у другому читанні зміни до Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності". Згідно з проектом, ліцензуванню підлягають понад 100 видів господарської діяльності. Серед них, зокрема, розроблення і виготовлення спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв'язку, інших засобів негласного отримання інформації, а також торгівля ними.

Ліцензуванню підлягають і такі види господарської діяльності, як надання послуг фіксованого телефонного зв'язку з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж та надання у користування каналів електрозв'язку: місцевого; міжміського; міжнародного, рухомого (мобільного) телефонного зв'язку з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж і надання у користування каналів електрозв'язку.

Інформація з офіційного сайту ДКЗІ України.