Архів новин / Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону України "Про Загальнодержавну комплексну програму розвитку високих наукоємних технологій"

27.11.2003
Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону України "Про Загальнодержавну комплексну програму розвитку високих наукоємних технологій". Вона розрахована на 2004-2013 роки і спрямована на запровадження моделі сталого економічного зростання вітчизняних промислових підприємств шляхом вдосконалення структури їх основного капіталу та інтенсивного інвестування високотехнологічного виробництва.

Виконання цієї програми передбачається забезпечити у два етапи. Впродовж першого етапу (2004-2008 pp.) планується реалізувати проекти з розробки наукоємних технологій, які мають найбільший ступінь готовності до впровадження, а на другому (2009-2013 pp.) - впровадити на підприємствах наукоємні технології, розроблені за результатами виконання цієї програми на першому етапі.

Фінансування програми передбачається як за рахунок коштів держбюджету, так і за рахунок залучення власних коштів підприємств, інвестицій, кредитів. За повідомленням прес-служби Кабінету Міністрів, обсяг фінансування першого етапу програми передбачено у розмірі 8755,6 млн. гривень.

Інформація з офіційного сайту ДКЗІ України.