Архів новин / Кабінет Міністрів України планує найближчим часом провести громадські слухання з питань відкритості роботи органів виконавчої влади.

25.11.2003
Кабінет Міністрів України планує найближчим часом провести громадські слухання з питань відкритості роботи органів виконавчої влади. За підсумками цих слухань буде прийнято відповідну постанову Уряду або підготовлено проект Указу Президента України. Про це повідомив на прес-конференції Міністр Кабінету Міністрів України Анатолій Толстоухов.

У рамках реалізації принципу відкритості діяльності уряду Кабмін розробив проект постанови уряду про участь громадськості у формуванні державної політики та проект порядку проведення консультацій з громадськістю з питань реалізації державної політики. За його словами, цими документами вперше закладається нормативне підґрунтя для нових форм та процедур діалогу уряду і громадськості, залучення громадян до прийняття державних рішень.

Тексти документів розміщені на Урядовому порталі, і кожен громадянин України має можливість висловити свої зауваження та пропозиції.

Інформація з офіційного сайту ДКЗІ України.