Архів новин / 26 жовтня - пpофесiйне свято pятувальникiв

26.10.2002
В останню суботу жовтня українськi рятувальники вiдзначали своє професiйне свято. Цього року воно спiвпало з 5-рiччя створення Мiнiстерства України з питань надзвичайник ситуацiй та у справах захисту населення вiд наслiдкiв Чорнобильської катастрофи. Наших рятувальникiв,якi працюють пiд гаслом "запобiгти врятувати допомогти", знають не лише в Українi, але й за її межами - в Угорщинi, Польщi, Чехiї, Словаччинi, Iндiї.

На урочистостях, що вiдбувалися в актовому залi Мiнiстерства було чимало гостей. Цього дня рятувальникам вручали немало нагород - вiд Президента України Леонiда Кучми, Кабiнету Мiнiстрiв особисто Прем'єр-мiнiстра України Анатолiя Кiнаха. Iменнi грамоти та годинники, нагруднi медалi, добрi слова вдячностi та пошани звучали вiд iменi керiвного складу мiнiстерства...

Поважними гостями свята були i народний депутат України, Голова Спостережної ради ВАТ "Укртелеком", Перший заступник Голови Комiтету з питань будiвництва, транспорту та зв'язку Станiслав Довгий та Голова Правлiння ВАТ "Укртелеком" Олег Гайдук. Станiслав Довгий у своєму привiтаннi зазначив, що вже багато рокiв МНС та Укртелеком стоять плiч-о-плiч у будь-яких надзвичайних ситуацiях, якi виникають у нашiй державi.

Вiд Укртелекому рятувальникам та особисто пану Мiнiстру було вручено грамоти та спецiальнi вiдзнаки, а "для покращення iнфокомунiкацiйного забезпечення рятувальникiв",- як зазначив Станiслав Довгий - Мiнiстерство отримало у подарунок 10 комп"ютерiв.

На честь свята Станiслава Довгого та Олега Гайдука нагороджено срiбними медалями "5-рiччя Мiнiстерства з надзвичайних ситуацiй".