Архів новин / Укртелеком на виставці "Інформатика і зв´язок 2004"

12.10.2004
З 13 по 16 жовтня у Києві працювала ХІІ Міжнародна спеціалізована виставка “Інформатика і зв'язок 2004”.

Фотогалерея

Відкрите акціонерне товариство “Укртелеком” бере участь у виставці “Інформатика та зв’язок” з 1996 року. За цей час відвідувачам та фахівцям представлено весь спектр послуг Товариства і проведено низку рекламних кампаній.

На цьогорічній виставці ВАТ “Укртелеком” презентує спільний стенд із своїм Дочірнім підприємством “Утел”. Експозиція Товариства демонструє останні досягнення компанії на ринку новітніх послуг: швидкісний широкополосний ADSL-доступ до інтернету, “Відкритий доступ” – доступ до інтернету по телефонній лінії та доступ до інтернету за бездротовою технологією WI-FI ”РадіоСпот”.

Експозиція ДП “Утел” представляє найпопулярніші послуги: бізнес-мережа “Утел”, Послуга 800, VPN, Контакт Центр та Дата-центр.

Виставка “Інформатика та зв’язок” є найбільшою галузевою виставкою в Україні, що представляє останні досягнення у галузі інформатизації та новітніх технологій в Україні, країнах СНД та Східної Європи. Цьогорічна виставка проходить за підтримки Адміністрації Президента України, Міністерства транспорту та зв’язку України, Міністерства промислової політики України, Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства та зв’язку тощо.

ADSL — високошвидкісний цифровий абонентський доступ до інтернету та телефон одночасно по одній лінії
%2%
Високошвидкісний цифровий абонентський доступ до Інтернет ADSL-з’єднання (Asimmetric digital lines) — це телефон та інтернет одночасно по одній лінії.

Останнім часом робота великих та малих компаній неможлива без доступу до інтернету: передача даних, контакти, новини в будь якій сфері діяльності. Швидко та зручно отримати доступ до Інтернет дозволяє саме технологія ADSL. Швидкість передачі даних звичайними телефонними лініями завдяки цій технології може досягати 8 Мбіт/с (у прямому напрямі та 800 кбіт/с у зворотному).

Головними перевагами послуги в порівнянні з традиційними кабельними модемами та волоконно-оптичними лініями є одночасна робота по існуючій телефонній лінії та збільшення швидкості передачі даних, в порівнянні з аналоговими модемами майже в 200 разів.

Необхідні пристрої встановлюються в офісі абонента та на АТС. До абонентського пристрою підключається аналоговий телефон та ADSL модем, які працюють одночасно, причому, не впливаючи на якість передачі голосу та надійному функціонуванню будь-яких пристроїв (факсів, визначників номеру, звичайних аналогових модемів).

Для кінцевих користувачів ВАТ “Укртелеком” пропонує одразу чотири тарифних плани ADSL-доступу до мережі Інтернет (Інтернет та телефон на одній лінії) — “Домашній”, “Офісний”, “Корпоративний” та “Необмежений”. Вони орієнтовані на споживачів із різним рівнем платоспроможності – від приватних осіб до крупних корпорацій.

Усім абонентам, підключеним за цими тарифними планами, виділяється одна постійна ІР-адреса та організовується поштова скринька у домені ukrtel.net. Для клієнтів розроблено гнучку систему знижок, в залежності від терміну користування послугою. Слід також зазначити, що при зміні абонентом тарифного плану, установча плата за підключення не стягується. Лінія доступу (абонентська частина лінії) обладнується модемом за рахунок споживача.

“Відкритий доступ” до інтернету від ВАТ “Укртелеком”

Одна з найпопулярніших інтернет-послуг від ВАТ “Укртелеком” — відкритий доступ до інтернету по телефонній лінії (dial-up) за технологією безпарольного доступу вже доступна в 22 регіонах України, де кількість її користувачів постійно зростає. Як свідчить статистика, наразі відкритим доступом користується понад 100 тисяч абонентів Укртелекому. Зважаючи на популярність, послуга активно впроваджується у всіх регіонах України. До кінця року вона буде доступна в усіх обласних центрах країни.

Відкритий доступ спочатку було впроваджено лише у Києві, де він досить швидко набув популярності. Сьогодні у столиці кількість користувачів цієї послуги сягнула понад 60 тисяч.

Для довідки:

Відкритий доступ — це розширена за можливостями послуга безпарольного доступу до інтернету по телефонній лінії за допомогою модему (Dial-Up), що надається у кредит. Відтепер користувачі відкритого (безпарольного) доступу мають змогу отримувати інформацію щодо цієї послуги за номером 8-800-506-8-800.

Послуга не потребує укладання договору та придбання карток.

Вперше ВАТ “Укртелеком” представив нову експериментальну послугу — безпарольний доступ до інтернету на виставці “Інформатика та зв’язок – 2002”.

Скориставшись цією послугою, клієнти отримують доступ до інтернету без укладання додаткових угод та використання інтернет-карток. Зручність полягає й у тому, що сума на оплату цієї послуги, виділена окремим рядком, відображається у звичайному рахунку за телефон.

Безпарольний доступ розроблявся для клієнтів, які мають комп'ютер та модем, але не мають контракту з жодним з існуючих провайдерів.Спочатку він був впроваджений лише у Києві, де за короткий проміжок часу набув великої популярності у користувачів та впевнено зайняв лідируючі позиції на насиченому столичному ринку послуг інтернету.

детальна інформація

РадіоСпот — інтернет від Укртелекому

Принципово нова послуга ВАТ "Укртелеком" РадіоСпот — бездротовий доступ до інтернету або до локальної корпоративної мережі за технологією Wi-Fi.

Послуга РадіоСпот дозволяє оперативно отримувати високошвидкісний доступ до інтернету з ноутбука або кишенькового комп’ютера навіть під час подорожі або на відпочинку (на вокзалах, в аеропортах, готелях, кафе, ресторанах, торгівельних центрах); під час відвідання виставок та конференцій, в інших громадських місцях.

Технологія Wi-Fi передбачає встановлення невеликої за розмірами базової станції у будь-якому приміщенні. Пропускна спроможність базової станції — майже 11 Мбіт/с. Це дозволяє користуватись інтернетом одночасно будь-якій кількості людей за умови, що ноутбуки або кишенькові комп’ютери обладнано Wi-Fi адаптером.

Активація послуги відбувається за допомогою скретч-карток різних номіналів. Між усіма локальними зонами покриття РадіоСпот підтримується роумінг.

Вперше послугу РадіоСпот Укртелеком продемонстрував на виставці ExpoTEL – 2004, після чого розпочалась пілотна договірна кампанія з потенційними партнерами. Основою стратегії просування послуги є партнерство з компаніями, що володіють або експлуатують приміщення, які працюють у сфері послуг та розваг. Комерційні умови, що пропонуються потенційним партнерам, спрямовані на покращення споживчих властивостей традиційних послуг та на отримання партнером доходів та прибутків від нової діяльності.

У планах Товариства — поширити РадіоСпот на найбільші обласні центри України, а згодом — на всю зону покриття Укртелекому.