Архів новин / Укртелеком побудував перший ЦОД для банківського сектору

02.03.2016

ukrtelecom_logotype2_krashche.jpg

Оператор забезпечить резервування IT-інфраструктури банку ПУБМ, що входить до десятку найбільших фінустанов країни відповідно до рейтингу НБУ

Укртелеком завершив перший проект з побудови індивідуального модуля в ЦОДі (Центрі обробки даних). Оператор виконав роботи для банку ПУМБ у короткий термін – 4 місяці. На базі цього модуля фінустанова розмістила високотехнологічне обладнання, яке буде включено в корпоративну мережу банку волоконно-оптичними каналами передачі даних. Проект забезпечить резервування IT-інфраструктури банку.

«Укртелеком вийшов на ринок надання індивідуальних модулів у ЦОД для великих корпоративних клієнтів, і нам особливо приємно, що таке рішення задовольнило один з найбільших банків України, – поділився Микола Давиденко, директор з розвитку корпоративного сегменту ПАТ «Укртелеком». – Ми бачимо попит у банківській галузі на рішення з резервування та відмовостійкості IT-інфраструктури й плануємо розвивати цей напрямок».

«Безпека та надійність операцій – ключова компетенція ПУМБ. Разом з Укртелекомом ПУМБ запустив у експлуатацію резервний центр обробки даних – один з двох ЦОДів банку. На даний момент ПУМБ – одна з небагатьох фінустанов в Україні, що має власні дата-центри, які розташовані в безпечних захищених локаціях. Це дозволяє нам максимально мінімізувати ризики, пов`язані з обробкою та зберіганням даних, та забезпечити високу надійність всіх банківських операцій», – підкреслив Томаш Вишневський, заступник голови правління ПУМБ з операційної роботи.

Належне функціонування розміщеного в ЦОДі обладнання підтримується всіма необхідними для сучасного центру обробки даних системами, а саме: гарантованим електроживленням, кондиціонуванням, системою безпеки та моніторингу. Також побудований індивідуальний модуль відповідає вимогам НБУ з екранування.

Довідка:

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, лідер серед провайдерів Інтернету. Укртелеком є єдиним засновником та учасником ТОВ «ТриМоб» – мобільного оператора стандарту 3G/UMTS.

Бізнес-клієнтам Укртелеком пропонує повний спектр послуг: індивідуальні системні рішення, корпоративні мережі зв'язку й передачі даних, послуги Дата-центру, фіксована і мобільна телефонія та «хмарні» рішення.

04 жовтня 2013 року ПАТ «Укртелеком» стало частиною Групи СКМ

Компанія СКМ - професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентровано у трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній і фінансовій, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, виробництві мінеральної сировини, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні й транспортному бізнесі.

До складу Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший український міжнародний банк,   АСКА і АСКА-Життя, Укртелеком, телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Рітейл (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг «Портінвест» та інші. Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.
100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.
Веб-сайт Компанії СКМ: http://www.scm.com.ua/

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) входить до групи найбільших банків України і є універсальним банком, діяльність якого зосереджена на комерційних, роздрібних та інвестиційно-банківських операціях. Банк засновано в 1991 році. Головний акціонер банку – ТОВ «СКМ Фінанс» (92,24% акціонерного капіталу), частина групи СКМ. Всеукраїнська регіональна мережа ПУМБ налічує близько 157 відділень, банк обслуговує 2,6 млн приватних та понад 30 тисяч корпоративних клієнтів. ПУМБ є учасником об'єднаної банкоматної мережі «Радіус», яка разом з банками-партнерами нараховує більше 2600 банкоматів по всій території України.
Веб-сайт ПУМБ: www.pumb.ua. Приєднуйтесь до спільнот банку у соцмережах: www.pumb.ua/sm