Архів новин / Фахівці Huawei навчають персонал Укртелекому

15.02.2016

Укртелеком взявся до модернізації своєї мережі, паралельно розпочавши навчання співробітників, які забезпечуватимуть роботу нового обладнання одеського проекту «Аркадія» – першого кроку модернізації

Навчання проводять сертифіковані тренери компанії Huawei Technologies Co. Ltd. – стратегічного партнера Укртелекому в межах технічної модернізації. Процес навчання проходить у навчальних класах, підготовлених компанією Укртелеком, паралельно в Києві та Одесі. Теоретичні заняття закріплюються відпрацюванням практичних навичок – роботою з тестовим обладнанням у лабораторіях Huawei, куди організовано віддалений доступ. Навчальний процес розбито на два етапи. На першому етапі з 18 січня по 3 лютого 2016 року було проведено навчання з експлуатації програмного забезпечення IMS (IP Multimedia Subsystem) і експлуатації MSAN (Multi-Service Access Node) – активного обладнання мережі доступу.

Чен Биан.jpg

Чен Біан, тренер Huawei: «Для фахівців Укртелеком я провів тренінг з продуктів IMS. Наша компанія проводила подібні навчальні сесії для різних телекомунікаційних компаній по всьому світу, в тому числі і для China Mobile – компанії №1 на телекомринку Китаю. Ми адаптували програму навчання під завдання Укртелекому таким чином, щоб вона була найбільш корисною для наших українських колег. Працівники Укртелекому, яких я навчаю, – досвідчені експерти в своїй сфері. Вони з легкістю сприймають нові підходи, старанно навчаються і продемонстрували значний прогрес за підсумками навчання».

Чен Біан має великий досвід у сфері телекомунікацій, в тому числі в роботі над проектами для China Mobile, H3G Italy, True Thailand та інших телеком-операторів. Освіту в сфері комп'ютерних наук отримав у Dalian University of Technology.

Навчання проходять працівники Київської та Одеської філій Укртелекому, які працюватимуть з новим обладнанням, встановленим у межах проекту «Аркадія» в Одесі та Києві. Це керівники та інженери служб планування і експлуатації мережі доступу, мереж з комутацією пакетів, телефонної мережі, а також інженери служби моніторингу мережі, адміністратори систем управління, фахівці з інформаційної безпеки, інженери станційних ділянок, інженери електрозв'язку та електромеханіки.

Татьяна Петрук.jpg

«Результати трансформації бізнесу, яких досягнуто за останні два роки, дозволили нам перейти до наступного етапу реорганізації – технічної модернізації мережі. Ми оптимізуємо бізнес-процеси за рахунок впровадження нових технологій та підвищення кваліфікації своїх співробітників. Модернізація мережі – це насамперед проект можливостей. Навчання в межах модернізації дає можливість отримати унікальні знання і досвід роботи з новим обладнанням. Підвищуючи рівень професійних компетенцій наших працівників, ми підвищуємо їхню цінність на ринку праці. Розвиток персоналу, в тому числі його технічних компетенцій, є невід'ємною частиною проекту трансформації та підвищення успішності компанії в цілому», – каже Тетяна Петрук, директор з управління персоналом і організаційного розвитку Укртелекому.

Перший етап навчання завершили 27 фахівців. Другий етап заплановано на 14-29 березня 2016 року, навчальні сесії пройдуть у Києві та Одесі.

Сотрудники Укртелеком с тренером.jpg Процесс обучения в Киеве.jpg

Довідка:

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, лідер серед провайдерів Інтернету. Укртелеком є єдиним засновником та учасником ТОВ «ТриМоб» – мобільного оператора стандарту 3G/UMTS.

Сьогодні компанія обслуговує майже 7,2 мільйони абонентських ліній фіксованої телефонії, широкосмуговий безлімітний інтернет обрали для себе понад 1,6 мільйона клієнтів.

Компанія СКМ - професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентровано у трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній і фінансовій, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, виробництві мінеральної сировини, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні й транспортному бізнесі. 04 жовтня 2013 року ПАТ «Укртелеком» стало частиною Групи СКМ.

До складу Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший український міжнародний банк, АСКА і АСКА-Життя, Укртелеком, телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Рітейл (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.

Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.

100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

Веб-сайт Компанії СКМ: http://www.scm.com.ua/