Архів новин / Понад 300 населених пунктів з початку року забезпечено інтернетом від Укртелекому

18.12.2014

ukrtelecom_logotype1.jpg

Завдяки масштабній підготовчій роботі технічні фахівці Укртелекому в четвертому кварталі в середньому щодня забезпечували інтернетом близько 5 невеликих населених пунктів. Тільки в першій декаді останнього місяця року сучасні веб-технології стали доступними в 87 селищах і селах 20 областей України – це 25% від усіх підключених до мережі з початку року.

З доступом до всесвітньої мережі невеликі населені пункти отримують рівні можливості для розвитку з містами. Саме «цифровий розрив» є стримуючим фактором економічного зростання для багатьох українських регіонів. За оцінками Єврокомісії, зусилля спрямовані на зменшення цифрової нерівності можуть забезпечити щорічне зростання на 7,5% бюджету Євросоюзу.

Укртелеком – єдиний серед українських операторів послідовно працює над ліквідацією цифрової нерівності. Компанія, насамперед, забезпечує інтернетом соціальні об'єкти: сільські ради, школи, дитячі садки, бібліотеки та медичні установи, тим самим інтегруючи їх у загальний інформаційний простір і виводячи їх роботу на новий якісний рівень.

Активно підключається до послуг і місцевий бізнес – фермерські господарства, агропромислові підприємства, туристичні об'єкти. Безлімітний інтернет дозволяє розширити ринки збуту, вивчати попит на продукцію і залучити нових клієнтів.

Абонентами оператора стають і місцеві жителі. Вони отримують швидкий і доступний інструмент для пошуку роботи, освіти і спілкування.

У першій декаді нові можливості для розвитку отримали такі населені пункти:

Вінницька: Красносілка, Обухів, Куна, Писарівка, Соснівка (мкрн. Шаргорода), Тростянчик, Михайлівка;

Волинська: Боратин, Любитів, Заброди, Карпилівка, Головне;

Дніпропетровська: Ордо-Василівка, Мар'є-Дмитрівка;

Житомирська: Лугини - 2, Середи, Бистрик, Вільшанка;

Закарпатська: Ярок, Циганівці;

Запорізька: Вознесенка, Верхня Криниця, Новоселівка;

Івано-Франківська: П'ядики - 2, Гошів, Старий Косів, Соколівка, Тисів, Сливки, Вербовець, Мишин, Чернятин, Солуків, Голинь, Ковалівка, Серафинці;

Кіровоградська: Мечиславка, Кетрисанівка, Добре;

Львівська: Гірне, Коросне, Загірне, Романів;

Миколаївська: Добре, Висунськ, Котляреве, Чорноморка, Возсіятське;

Одеська: Долинське;

Полтавська: Ісківці;

Рівненська: Висоцьк, Вичівка;

Сумська: Будилка, Перемога, Чупахівка;

Тернопільська: Колиндяни, Кордишів, Возилів;

Харківська: П'ятигірське, Комунар;

Хмельницька: Клубівка, Кугаївці, Лісоводи, Колибаївка, Закупне, Копачівка, Григорівка, Гвардійське, Сатанів;

Черкаська: Піщане, Холоднянське, Будище, Мошни, Свидівок,Тубільці, Велика Яблунівка;

Чернівецька: Прилипче, Виженка, Черешенька;

Чернігівська: Феськівка, Нова Басань, Новий Биків, Лихолітки, Талалаївка, Жадове, Снов'янка, Брусилів.

Нагадаємо, що в листопаді інтернет від Укртелекому прийшов у 99 селищ і сіл в 20 областях України. Усього з початку року оператор забезпечив безлімітним доступом у мережу 332 населених пункти.

Довідка:

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, лідер серед провайдерів Інтернету. Укртелеком є єдиним засновником та учасником ТОВ «ТриМоб» – мобільного оператора стандарту 3G/UMTS.

Сьогодні компанія надає свої послуги майже 9 мільйонам абонентів фіксованої телефонії, фіксований швидкісний Інтернет обрали для себе понад 1,6 мільйона клієнтів.

Компанія СКМ - професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентровано у трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійної, електроенергетичної і фінансової, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, глиновидобутку, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні й транспортному бізнесі.

04 жовтня 2013 року ПАТ «Укртелеком» став частиною Групи СКМ.

До складу Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший український міжнародний банк і Ренесанс-Капітал, АСКА і АСКА-Життя, телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Рітейл (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.

Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.

100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

Веб-сайт Компанії СКМ: http://www.scm.com.ua/