Архів новин / У листопаді 99 нових населених пунктів у 20 областях країни забезпечено інтернетом від Укртелекому

05.12.2014

ukrtelecom_logotype1.jpg

У другому півріччі оператор значно активізував роботи з підключення до безлімітного інтернету невеликих населених пунктів на території країни. Відразу 99 селищ і сіл у 20 областях України отримали в листопаді нові можливості для розвитку. Ця кількість становить 40% від усіх населених пунктів, підключених у поточному році.

Зокрема, до мережі інтернет від Укртелекому приєдналися ще чотири  села Одещини: Андрієво-Іванівка Миколаївського, Тузли Татарбунарського, Малога Білгород-Дністровського та Задунаївка Арцизького районів. Першими до послуги почали підключатися приватні особи, а от в Задунаївці першим акційним абонентом стала сільська школа.

«У наш час, коли головним рушієм прогресу є розвиток особистості, інтернет дає школі можливість подавати нову інформацію таким чином, щоб задовольнити індивідуальні запити кожного учня, формувати вміння і навички самостійно здобувати знання», - впевнена директор Задунаївської загальноосвітньої школи Марія Тодорова.

Як відповідальний бізнес, оператор сприяє створенню умов для якісно нового рівня життя і бізнесу в невеликих населених пунктах. Серед перших клієнтів оператора десятки соціальних об'єктів – сільські ради, школи, дитячі садки, медичні установи. Завдяки можливостям всесвітньої мережі, місцеве самоврядування, освіта, медицина зможуть підвищити ефективність своєї роботи.

Місцевий бізнес, в основному туристичний і аграрний, використовує безлімітний доступ до інтернету від Укртелекому для підвищення конкурентоспроможності. Пошук нових ринків збуту, клієнтів, необхідність використання сучасних технологій стимулює підприємців розвивати бізнес за допомогою інтернету. Клієнтами оператора вже стали тисячі жителів у нових населених пунктах, які використовують всесвітню павутину для пошуку роботи, спілкування та підвищення рівня освіти і професійних знань.

За даними Державного комітету статистики в Україні за підсумками третього кварталу 2014 року до інтернету підключено лише близько 39% домогосподарств. Наприклад, у сусідній Польщі цей показник вищий більш ніж у півтора рази. У сільських населених пунктах України показник інтернетизації істотно нижче. Саме «цифровий розрив» є головною причиною низьких показників розвитку цілих регіонів та економіки країни.

В умовах відсутності державних програм з ліквідації «цифрової нерівності», Укртелеком – єдиний з гравців ринку масштабно інвестує в розвиток інтернету в сільській місцевості. З початку року Укртелеком забезпечив доступом у мережу 245 нових населених пунктів, у тому числі невеликі та віддалені села і селища.

Довідка:

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, лідер серед провайдерів Інтернету. Укртелеком є єдиним засновником та учасником ТОВ «ТриМоб» – мобільного оператора стандарту 3G/UMTS.

Сьогодні компанія надає свої послуги майже 9 мільйонам абонентів фіксованої телефонії, фіксований швидкісний Інтернет обрали для себе понад 1,6 мільйона клієнтів.

Компанія СКМ - професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентровано у трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійної, електроенергетичної і фінансової, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, глиновидобутку, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні й транспортному бізнесі.

04 жовтня 2013 року ПАТ «Укртелеком» став частиною Групи СКМ.

До складу Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший український міжнародний банк і Ренесанс-Капітал, АСКА і АСКА-Життя, телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Рітейл (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.

Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.

100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

Веб-сайт Компанії СКМ: http://www.scm.com.ua/